Sådan er den danske leder og OW Bunker søgsmål vokser og vokser

Foto: Kasper Palsnov.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen og velkommen til årets sidste reele arbejdsdag.

Den længe ventede rapport fra kuratorerne i OW Bunker er benhård i sin kritik af stort set alle involverede i det krakkede selskab. Nu har investorerne det sidste skyts til enorme søgsmål om ansvaret og regningen fra det spektakulære kollaps.

Landets topchefer adskiller sig fra almindelige danskere på seks punkter, viser ny undersøgelse fra People Test Systems. Toplederne er karismatiske og ambitiøse, men de har også nogle klare svagheder. Mød i sammen forbindelse en af erhvervslivets spidser. Villighed til at påtage sig et ansvar for svære beslutninger er i høj grad afgørende for, om man bliver topchef. Det fremhæver David Hellemann, der i dag er øverste chef for Banking Danmark i Nordea.

Og så tager vi en tur til udlandet for at se nærmere på to karismatiske erhvervsfolk.

Mens miljøforkæmpere over hele USA har travlt med at skrive kulminernes nekrolog, kæmper kongen af kul Robert Murray videre for sit hjertebarn mod miljøorganisationer, demokraterne og ærkefjenden Barack Obama.

Som en af Frankrigs mest indflydelsesrige forretningsmænd sætter Vincent Bolloré sit stærke præg på alt fra mediekoncernen Vivendi til udlejning af elbiler.

Her er dagens kalender.

Vh.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk