Regeringen venter prisstigninger på huse på 4 pct. i både 2017 og 2018

Regeringen venter fortsat fremgang i boligpriserne de kommende år, hvor lave renter, stigende beskæftigelse og stigende indkomster ventes at væres understøttende for ejendomsmarkedet.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2017 ventes huspriserne at stige 4 pct.

Det fremgår af Økonomisk Redegørelse, hvilket er uændret i forhold til regeringens estimat i august, og også i 2018 estimeres prisstigninger på 4 pct. fremgår det mandag af regeringens december-redegørelse.

Hos Realkredit Danmark hæfter cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig sig ved, at regeringen dermed er en smule mere optimistisk i forhold til boligpriserne end Nationalbanken, som kom med sin prognose i sidste uge.

Nationalbanken ventede en prisvækst på huse på 3 pct. i 2017 og faldende til 2,7 pct. i 2018.

Set i lyset af den usikkerhed, der altid er forbundet med prognoser, er der dog i virkelighedens verden ikke den store forskel på prognoserne og i synet på boligmarkedet, vurderer Christian Hilligsøe Heinig.

- Vi tilslutter os ligeledes denne lejr med moderat optimisme på boligmarkedets vegne. Vi kan dog godt være lidt bekymret for lokale dele af boligmarkedet over de kommende år ? her tænkes især på markedet for ejerlejligheder i København, hvis de lange renter kommer til at stige noget mere, end vi aktuelt venter, skriver Christian Hilligsøe Heinig i en kommentar.

Han tilføjer, at de lange realkreditrenter ser ud til at pege en smule op over det kommende års tid, i takt med at det globale opsving styrkes og den amerikanske centralbank kommer på banen med renteforhøjelser ? både her i slutningen af 2016 og sandsynligvis et par gange mere i 2017.

- Det vil være med til at trække lidt vitaminer ud af boligmarkedet - og især i landets dyreste boligområder. De korte renter på Flexlån vil efter alt at dømme blive holdt nede over de kommende år af en fortsat lempelig pengepolitik i ECB, skriver Christian Hilligsøe Heinig.