Nyrup: Dom er dårlig for Europa

Poul Nyrup Rasmussen, EU-parlamentariker og formand for de europæiske socialdemokrater kalder dagens dom i svensk sag for skadelig for Europa.

Formand for de europæiske socialdemokrater Poul Nyrup Rasmussen er langt fra tilfreds med dommen i den såkaldte Vaxholm- sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
EU's domstol sendte tirsdag et tåget signal, som kan udnyttes af dårlige arbejdsgivere og løntrykkere. EU-parlamentariker og formand for de europæiske socialdemokrater Poul Nyrup Rasmussen er langt fra tilfreds med dommen i den såkaldte Vaxholm- sag.

De 13 dommere ved domstolen i Luxembourg gav den svenske fagbevægelse et ordentligt rap over fingrene. Fagforeningerne etablerede konflikt mod et lettisk firma, der skulle bygge om på en skole i byen Vaxholm uden for Stockholm. Domstolen kaldte konflikten for vidtgående, og det er dårligt nyt for Europa, vurderer Nyrup.

- Europa har skudt sig selv i foden i dag. Hvordan kan retten skabe så meget usikkerhed om et så grundlæggende spørgsmål? På den ene side anerkendes fagbevægelsens ret til kollektive kampskridt, men på den anden side har Domstolen skabt usikkerhed om, hvilke aftaler der skal respekteres, siger han.

Nyrup peger på, at der nu skal skabes klarhed snarest muligt.

- Jeg mener, at det vil være vigtigt for godkendelsen af Lissabon-traktaten i de forskellige lande og for folkeafstemningen i Irland, tilføjer han.

/ritzau/