Nykredit offentliggør bestyrelsesmedlemmers boliglån

Nykredits næstformand skiftede kort før meldingen om hævede bidragssatser til Jyske Bank fra Totalkredit.

Læs mere
Fold sammen

København: Midt i stormvejret om Nykredits bidragssatser har realkreditselskabet besluttet at offentliggøre, hvor Nykredits 19 bestyrelsesmedlemmer har deres private boliglån.

Hovedparten har lån hos enten Nykredit eller Totalkredit, mens to har valgt at låne penge til deres bolig hos konkurrenten Realkredit Danmark, og en enkelt har lån hos DLR og Nordea Kredit, lyder det i en pressemeddelelse.

Næstformand Hans Bang-Hansen har skiftet væk fra Totalkredit kort før, det kom frem, at bidragssatserne ville blive øget markant.

Næstformanden skiftede et realkreditlån på tre millioner kroner fra Totalkredit til Jyske Bank 10. februar, hvor lånet i Totalkredit blev opsagt 13. januar.

Nykredit fortalte den 4. februar, at man i forbindelse med en børsnotering ville hæve bidragssatserne på lån i Totalkredit markant.

Et bestyrelsesmedlem har finansieret et fritidshus hos Nordea Kredit, men har samtidig to andre boliglån hos Nykredit.

Bestyrelsesformand i Nykredit Steen E. Christensen og næstformand i Foreningen Nykredit Nina Smith, som også er medlem af bestyrelsen i Nykredit, går ikke højt op i, hvor medlemmerne har deres lån, lyder det:

- Det, vi går højt op i, er, om bestyrelsesmedlemmerne arbejder dedikeret for at sikre en Nykredit-koncern, der er til gavn for kunder og samfund. Og det gør alle

19 medlemmer, skriver de i en fælles udtalelse.

Formanden for bestyrelsen i Nykredit, Steen E. Christensen, har to forskellige boliglån hos Nykredit Realkredit. Han bliver altså ikke ramt af de stigende bidragssatser fra 1. juli, som kun gælder de lån, der er oprettet hos Totalkredit.

- Flere medlemmer har deres private realkreditlån i Nykredit. Det skyldes, at de har

været kunder i koncernen i mange år, lyder det fra Nykredit.

Fire bestyrelsesmedlemmer har slet ingen realkreditlån.

De 19 personer udgør tilsammen bestyrelsen i Foreningen Nykredit, bestyrelsen i Nykredit Holding og bestyrelsen i Nykredit Realkredit.

Ekstra Bladet og Berlingske Business har tidligere oplyst, at Totalkredits direktør, Troels Bülow-Olsen, havde sit private boliglån hos konkurrenten BRFkredit.

/ritzau/