EU: Hjælp til Grækenland på plads om "få dage"

Renten på græske statsobligationer er i dag faldet med op til 3,1 procentpoint, og EU-Kommissionen tror på at en aftale om økonomisk nødhjælp vil falde på plads om "få dage".

Olli Rehn, EU-Kommisær for økonomiske monetærer anliggender håber at være klar med hjælp snart. Fold sammen
Læs mere
Foto: DOMINIQUE FAGET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renten på græske statsobligationer er stadig voldsom, men den effektive rente på en græsk to-årig statsobligation er i dag faldet med 3,1 procentpoint til 12,8 pct.

Det seneste dyk i renterne kommer efter nyhedsbureauer oplyser, at EU-kommisær Olli Rehn, der er ansvarlig for økonomiske og pengepolitiske spørgsmål, i Bruxelles har oplyst at han er "sikker" på at samtaler med Grækenland om økonomisk nødhjælp vil faldep å plads i løbet af "få dage".

Grækenland anmodede sidste fredag formelt om nødhjælp fra de andre medlemmer af eurozonen og den internationale valutafond, IMF. I alt er nødpakken på godt 45 milliarder euro, eller 335 milliarder kr., men det er muligvis kun nok til at Grækenland kan finansiere forfalden og ny statsgæld det næste år.

Ifølge tyske politikere vurderer IMF nemlig, at Grækenland over de næste tre år kan få brug for økonomisk nødhjælp på i alt 120 milliarder euro, med mindre investorerne genvinder tilliden til den græske regering.