DI: Energi-milliarder skader konkurrenceevne

Dansk Industri raser over ekstra energiregning til virksomhederne. Konkurrencen skades, for Danmark har i forvejen alt for høje energiafgifter, lyder det.

Danske virksomheder må lægge ryg til urimeligt høje energiafgifter i forvejen, mener Dansk Industri, som raser over ekstraregningen i form af ændrede energiafgifter for op mod to milliarder kroner i forbindelse med regeringens skatteudspil.

- Udgangspunktet er, at det i forvejen er meget svært at konkurrere på energi intensiv produktion i Danmark, fordi vi allerede nu har voldsomt høje energipriser inklusiv afgifter i forhold til andre lande, siger Richard B. Larsen, vicedirektør i Dansk Industri.

Han giver ikke meget for dem, der tværtimod mener, at Danmark er et foregangsland på miljøområdet, og at det kun er et spørgsmål om tid, inden de andre lande følger i vores fodspor med højere energiafgifter.

- Enhver virksomhed beslutter, om produktionen skal ligge her eller i et andet land. Hvis de flytter produktionen ud af Danmark, så hjælper det jo ikke på miljøet. Vi ved derimod, at energianvendelsen i Danmark er den bedste i EU, siger han.

Dansk Industris egne beregninger ud fra regeringens skattepakke viser, at merudgifterne til erhvervslivet for de ændrede energiafgifter det første år beløber sig til en kvart milliard kroner, voksende til to milliarder kroner i 2015.

/ritzau/ /