De rigeste er blevet rigere: Så mange milliarder har de tjent i år

Milliarderne hos verdens 500 rigeste hober sig op. De sidder tilsammen på 40.000 milliarder kroner, og i de store pengebunker gemmer sig en række bemærkelsesværdige væksthistorier.

Stifter af handelsgiganten Amazon, Jeff Bezos, fastholder sin position som verdens rigeste i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Ralston/AFP/Ritzau Scanpix

Guldet flyder hos verdens 500 største multimilliardærer. Og året 2019 er ingen undtagelse. De mest velbjærgede verdensborgere på Forbes’ milliardærliste har nemlig fået pengebunkerne til at vokse massivt.

Den samlede formue hos klodens allerrigeste er vokset med 25 procent alene i år, hvilket svarer til en stigning på 1.200 milliarder dollar eller omtrent 8.100 milliarder danske kroner. Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg.

Væksten får milliardærernes formue til at løbe op i svimlende 40.000.000.000.000 kroner – 40.000 milliarder kroner. Øverst på milliardærlisten sidder den amerikanske Amazon-stifter Jeff Bezos med et beløb på 787 milliarder kroner.

På trods af at han fastholder sin position som den mest formuende, er han den eneste i top 30, hvis milliarder er svundet ind i 2019. Tidligere på året blev han skilt fra MacKenzie Bezos, og bruddet var dyrt.

Hans tab blev Mackenzie Bezos’ gevinst, og hun kravlede væsentligt op ad Forbes’ liste med en formuevækst på 255 milliarder kroner. Dermed blev hun en af årets største milliardskabere.

Den absolut største pengesæk gik til en anden kvinde ved navn Julie Flesher Koch, der strøg ind på listen som verdens rigeste kvinde med en nyvunden formue på 421 milliarder kroner. Formuen kommer fra ægtefællen David Koch, der døde i august, og som var den ene halvdel bag Koch Industries, der har investeret i alt fra olie og kemikalier til energi og handel.

De danske rigmænd tredobler formuen

Andre velkendte rigmænd som Microsoft-grundlægger Bill Gates og manden bag Facebook, Mark Zuckerberg, har begge fortsat fået kronerne til at rulle ind i hobetal. De to multimilliardærer har øget pengebeholdningen med henholdsvis 156 og 186 milliarder kroner i 2019.

Også i Danmark går væksten fortrinligt for landets største velhavere. Det viste Berlingskes opgørelse over de 100 rigeste familier og privatpersoner tidligere på året. I top 50 har rigmændene formået af tredoble deres samlede formue på ti år.

Formuevæksten hos de stenrige forretningsmænd og -kvinder skal også ses i lyset af, at finansmarkedet i 2019 har haft et særdeles godt år.

Fans af baseballholdet Washington Nationals har her sunget sætningen »Baby Shark, doo-doo doo-doo« under World Series. Et særligt baseball-slag blev døbt »baby shark«, hvilket har gjort sangen populær og en sydkoreansk familie rig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rob Carr/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix.

I Danmark, Europa og USA er der blevet sat aktierekorder. Det globale MSCI All Country World-indeks er steget med 24 procent, hvilket er den største årlige stigning i ti år.