Danskerne gik amok med dankortet til jul

Danskerne er tilbage på forbrugssporet. Endnu engang satte dankortbetalingerne rekord op til jul.

Foto: Simon Bohr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så blev det atter jul - og endnu engang brugte danskerne flittigt dankortet i december.

Dankort-forbruget op til jul satte i år ny rekord med en stigning på 4,7 procent i forhold til samme måned sidste år, oplyser Nets.

- På nær under finanskrisens indtog i efteråret 2008, der medførte en meget sløj julehandel, har hvert år traditionelt budt på nye rekorder i dankort-forbruget. Det er også tilfældet i år, hvor brugen af dankort op til jul distancerer sidste års rekord med mere end en milliard kroner, siger Tina Füssel, direktør i Nets.Der blev købt flest julegaver og mest julemad den 22. december, som blev årets travleste handelsdag. Samtidig blev det også den dag nogensinde, hvor der blev foretaget flest betalinger og brugt flest penge på dankortet.

Der blev brugt næsten 1.5 milliard kroner på dankort og foretaget i alt 3.881.778 betalinger.I alt er der de første 24 dage i december brugt næsten 24 milliarder kroner på dankort. Året før købte vi for næste 23 milliarder kroner, og dermed er dankort-forbruget steget med 4,7 procent.

- Dankort-tallene er en god indikator for, hvordan det er gået med det generelle forbrug. Med dagens opgørelse tyder alt på, at danskerne har genfundet optimismen, og at julehandlen i år kommer godt i hus for detailhandlen, siger Tina Füssel.

/ritzau/