Danmarks rigeste og spektakulært opgør om Københavns dyreste adresser

Familien bag Lego-koncernen - Kirk Kristiansen - tjente milliarder af kroner på legoklodserne og på udviklingen i Merlin Entertainments plc. BV.: Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Så er den på gaden. Berlingske Business Magasins årlige opgørelse over Danmarks rigeste. I år har Lego-familien, Kirk Kristiansen, haft et historisk gennembrud, idet familiens formue har overskredet  de magiske 100 milliarder kr. En anden af de store danske erhvervsfamilier, Due Jensen, der ejer Grundfos, er til gengæld røget helt ud af listen over landets 100 rigeste. Klik rundt og læs mere om de danske milliardærer.

En tredje af landets milliardærer, tøjkongen Troels Holch Povlsen, er også en stor ejendomsinvestor, og han og ejeren af den københavnske Café Norden, Flemming Holm Knudsen, er tørnet sammen i retten i en sag om en historisk høj husleje i hjertet af København.

Og mens vi er i den eksklusive sfære, så gør Teslas topchef Elon Musk det klart, at Danmark er tæt på fortid for elbilproducenten, hvis afgiftsfritagelsen for elbiler ikke bliver forlænget.

Oprydningen i den skandaleramte tyske bilkoncern Volkswagen fortsætter. Ifølge tyske medier vil VW fredag fyre tre udviklingschefer lige under koncerndirektionen. Og den tyske regering vil teste biler fra både VW og andre for at se, hvordan de forurener.

Skatteminister Karsten Lauritzen præsenterer i dag en handlingsplan for SKAT i kølvandet på skandalerne om udbytteskat og skatteopkrævningen. Se hvad der ellers er på tapetet på finanskalenderen.

Læs i øvrigt også om ugens opture og nedture i dansk erhvervsliv.

God dag

Sonny Wichmann, dagens onlineansvarlige