Business Update: Trump vs. Reagan, Skats momssvigt og kendisser i e-sport

God morgen.

Præsidenterne Trump og Reagan er begge blevet latterliggjort af eliten. Men Reagan skabte vækst, og nu håber inve­storerne, at Trump kan gøre det samme, eftersom de har samme syn på den økonomiske politik. Men parallellen mellem USAs nyvalgte præsident og USAs pragmatiske præsident i 1980erne bør stoppe omgående, mener flere økonomer. For selvom der er lagt op til samme politik, er Trumps og Reagans udgangspunkter så forskellige, som noget kan blive.

Berlingske Business går i dag nærmere ind på, hvad der førte til fyringen af Falcks karismatiske topchef Allan Søgaard Larsen. Krisen i Falck har skåret det ud i pap for de to hovedaktionærer, Lundbeckfonden og Kirkbi, at Allan Søgaard Larsen og hans højre hånd, Morten Pedersen, ikke længere kan være både betydelige aktionærer og lede virksomheden. Der er brug for en oprydning, siger Lene Skole fra Lundbeckfonden.

Og så kan vi i dag også fortælle om noget, der ligner et nyt svigt fra Skats side. I næsten et helt år har Skat undladt at anvende nye momsregler, der ellers gør det muligt at hive flere hundrede millioner kroner hjem i momsindtægter fra udlandet og dermed sikre lige konkurrence mellem danske og udenlandske internetbutikker. Det viser beregninger fra Dansk Erhverv, hvis nethandlende medlemmer føler sig diskriminerede.

E-sport er rykket ud kælderlokalerne og ind på den store arena i verdens sportshaller. Rundt omkring i verden poster stadig tungere investorer og kommercielle partnere solide beløb i e-sport. Herhjemme bliver der postet 200 millioner kroner i københavnsk e-sport over de kommende to-tre år, og det er RFRSH Entertainment, der skal stå for at få dansk e-sport ud over rampen. Og det kommer til at ske med hjælp fra serieiværksætteren Tommy Ahlers og den professionelle håndboldmålmand Kasper hvidt.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag og god læselyst.