Business Update: Mærxit, buræg og boliglån

Læs mere
Fold sammen

A. P. Møller - Mærsk er i vælten i disse dage. I sidste uge blev topchefen Nils Smedegaard Andersen fyret. I kølvandet på briternes nej til EU er Mærsk-aktierne styrtdykket to børsdage i træk, og mandag aften måtte Gruppen så meddele, at Maersk Oil efter 25 år som operatør ikke er blevet genvalgt som operatør på det vigtige Al Shaheen oliefelt i Qatar. Meget tyder nu på, at Mærsk kan være helt på vej ud af olieeventyret efter 54 år.

Det lægger unægteligt noget af et pres på bestyrelsesformanden Michael Pram Rasmussen. Læs portrættet af Mærsks særligt udvalgte, og læs også vores erhvervsredaktør Peter Suppli Bensons blog om revolutionen i Mærsk.

Ellers er det fortsat Brexit, der præger mediebilledet. Siden det fredag morgen stod klart, at briterne stemte sig ud af EU, har kurstabene på det danske aktiemarked kostet investorerne 200 milliarder kr.

Siden Brexit er investeringerne til gengæld tilflydt de danske realkreditobligationer i stride strømme, og de britiske vælgere er således indirekte årsag til, at de danske boligejere nu kan opnå historisk billige lån.

Så får man måske råd til dyrere fødevarer, og på det område går Dansk Supermarked nu foran og stopper i løbet af det næste år salget af buræg og skruer op for markedsføringen af øko- og frilandsæg i Føtex, Bilka og Netto.

I dag følger vi forstsat udviklingen på finansmarkederne ovenpå Brexit. Se i øvrigt Business-kalenderen.

Dagens jourhavende er Sonny Wichmann. God dag