Business Update: Karrierekvinder og sexchikane, gavmilde fonde og Novo i modvind

Læs mere
Fold sammen

God morgen.

I dag kan vi fortælle, at hver tredje kvinde på topposterne i dansk erhvervsliv oplever sexisme og sexchikane. Forretningsmænd kan åbenbart hverken holde nedladende ord eller fingrene for sig selv, når de omgås kvindelige kolleger, viser svar i en Berlingske-undersøgelse. Sex-chikane er et magtmiddel til at holde karrierekvinder nede, siger forskere.

Fra den pænere del af erhvervslivet kan du læse om de store danske fonde, der hvert år uddeler milliardbeløb til gode formål. Sidste år blev det til cirka syv millairder kr. Men i modsætning til tidligere går pengene nu i højere grad til store projekter, hvor fondene indgår i strategiske samarbejder med kommuner eller organisationer. Læs også hvordan Lego Fonden prøver at løse samfundets udfordringer.

I USA står den danske børsdarling Novo Nordisk over for store udfordringer, som allerede har kostet dyrt på værdisætningen af medicinalkæmpen. Et voldsomt pres fra både konkurrenter, offentlige sygekasser og private på det amerikanske marked betyder ifølge investeringsbanken JP Morgan, at Novo kommer til at skære en voldsom luns af prisen på selskabets fremtidshåb allerede næste år.

Erhvervsmediet Finans skriver i dag, at det bliver mere end svært at leve op til reglerne om 225-timers beskæftigelse for mange af de 56.000 borgere, der har fået brev om, at de er i potentielt kan få en lavere offentlig ydelse fra 1. oktober. Der er slet ikke nok job til de tusindvis af ledige.

Dagbladet Børsens tophistorie handler i dag om IT-virksomheden Atea, som Bagmandspolitiet har rejst sigtelse mod for bestikkelse. Bliver Atea dømt, kan det koste milliarder af kroner i ordrer fra det offentlige.

I dag afsiger EU-Domstolen dom i en strid om statsstøtte til den tidligere FIH Erhvervsbank. Ifølge EU-Kommissionen har Finansiel Stabilitet – den danske stats skraldespandsselskab for nødlidende banker – givet FIH lån på alt for favorable vilkår i en af finanskrisens bankpakker. Se også Business-kalenderen.

Dagens jourhavende er: Sonny Wichmann. God dag