Business-update: Bestseller-milliardær i nyt børseventyr – aktier bliver seks milliarder kroner værd

Berlingskes Business-redaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Anders Holck Povlsens aktiepost i den tyske onlinebutik About You står til at blive seks milliarder kroner værd, når virksomheden går på børsen i Frankfurt. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Hans Christian Jacobsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

God eftermiddag og velkommen til torsdagens Business-update, som samler de vigtigste erhvervsnyheder.

I dag skal vi endnu engang kigge nærmere på Anders Holch Povlsens voksende formue, samt fremtidsplanerne i skogiganten Ecco. Vi skal også runde de seneste kommentarer om det glohede danske boligmarked, og hvordan København bliver mærket af en sløj turistsommer. God fornøjelse.

Ecco sender klart signal: Fortsætter i familieeje

Eccos bestyrelse er netop blevet udvidet, og det er ikke hvem som helst, der er kommet med. Blandt de nye medlemmer er nemlig 31-årige Anna Kasprzak, der er datter af ejer og formand Hanni Toosbuy Kasprzak. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Annas bror André Kasprzak sidder allerede i bestyrelsen, efter at han i 2017 overtog pladsen fra sin far, Dieter Kasprzak. Anna og André er tredje generation i skokoncernen, og dermed er vejen sikret for, at Ecco bliver ved med at være en familieejet virksomhed, skriver Finans.

»Det sender et klart signal til medarbejderne og omverdenen om, at det her fortsætter som familieejet. Det spiller en stor rolle i en virksomhed som denne,« siger Karsten Borch, næstformand i Ecco.

Hanni Toosbuy Kasprzak overtog Ecco-koncernen, da hendes far, Karl Toosbuy, døde i 2004. Karl Toosbuy grundlagde i 1963 en skofabrik i Bredebro, som senere udviklede sig til Ecco Sko. Udover at være nyslået bestyrelsesmedlem i Ecco har Anna Kasprzak også en international karriere som dressurrytter, mens hendes bror tidligere har været professionel golfspiller og nu arbejder med digitalisering i Ecco-koncernen.

Anders Holch Povlsen ejer aktier for seks milliarder kroner i ny børsbaby

Bestsellermilliardæren Anders Holch Povlsen står overfor et nyt børseventyr. Han er nemlig den næststørste aktionær i den tyske onlinemodebutik About You, der torsdag offentliggjorde, at den planlægger at blive børsnoteret i Frankfurt.

Ifølge Reuters forventes børsdebuten at værdiansætte About You til cirka tre milliarder euro, svarende til omkring 22 milliarder kroner. Anders Holch Povlsen ejer ifølge Børsen 28 procent af aktierne i det tyske selskab, så hans aktier vil altså være godt seks milliarder værd.

About You er hurtigt voksende, og omsætningen steg 57 procent til over en milliard euro i det seneste regnskabsår. For første gang siden sin lancering i 2014, fik virksomheden et positivt driftsoverskud i det seneste kvartal.

Holck Povlsen ejer også store aktieposter i Europas største onlinemodekoncern Zalando og i store britiske Asos.

Danske aktier dykker

Det danske eliteindeks, C25, skiller sig ud på uheldig vis i torsdagens aktiehandel. Det er et af de eneste indeks i Europa med fald, og kort før børsen lukkede var det nede en procent. Til sammenligning er det brede paneuropæiske Stoxx Europe 600 oppe 0,5 procent.

Det er særligt Ambu, der trækker ned i Danmark. Medicoaktien er dykket 6,1 procent, efter at konkurrenten Pentax onsdag fik godkendt sit engangsbronkoskop Pulmoone.

Bavarian Nordic er også med til at hive C25 i minus med et fald på over fire procent. Medicinalvirksomheden kom torsdag med regnskab, som trods en fastholdelse af forventninger altså ikke faldt i god jord hos investorerne.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Forstad til København kan få vokseværk: Her er kommunerne med udsigt til flest nye indbyggere

En ny befolkningsfremskrivning tegner et billede af, hvilke kommuner der oplever mest vækst i de kommende ti år. Her er konklusionen, at hovedstaden fortsat er attraktiv, mens der også er tegn på, at krisen har gjort livet uden for de store byer mere populært. Helt i top ligger Rødovre med henholdsvis København og Solrød lige i hælene. Sebastian Persson har kigget nærmere på forstæderne.

Læs historien her.

2. Her er de fem tunge sten, der tynger Danmark

Der er nok at se på for den af regeringen nedsatte reformkommission. Vores journalist Frederik M. Juel kommer her med en kort gennemgang af de tunge sten i den danske økonomi, som Reformkommissionen senere skal komme med forslag til løsninger på.

Læs historien her.

3. Nationalbanken advarer mod høj fart på boligmarkedet – peger på to konkrete tiltag

De hastigt stigende boligpriser vækker bekymring hos Danmarks Nationalbank, der opfordrer politikerne til at overveje to konkrete tiltag. For der er tegn på øgede risici i institutternes boligudlån. De danske boligejeres bruttogæld i forhold til indkomst ligger blandt de højeste i verden, og udlånet til boligejerne er fortsat stigende. Endelig har kreditinstitutterne givet flere boligkøbere afdragsfrihed.

Søren Martin Olsen og Morten Laugesen har hele historien og du kan læse den her.

4. København er sommerens taber – den manglende turisme kan koste konkurser

Det vil koste den københavnske turismeindustri dyrt, når vi går endnu en sommer i møde uden turister. Generelt er hele turisme- og oplevelsessektoren langt fra en omsætning som før coronakrisen, viser en rundspørge, som vores journalist Laura Nørkjær Seligmann har fået fat i.

Læs historien her.

5. Thomas Bernt: Kollerup vil være en elendig realkreditdirektør

En statsgaranti er et af de skarpeste værktøjer, som en regering har i skuffen. Statsgarantier bør reserveres til ekstreme tilfælde som finanskriser og bør aldrig anvendes uden stærke og objektive begrundelser. Ellers er det lemfældig omgang med skatteborgernes penge, der udvisker forskellen mellem offentlig og privat. Et ansvarligt flertal i Folketinget bør sætte ministeren på plads, skriver Business-redaktør Thomas Bernt Henriksen i Berlingskes leder.

Læs hele lederen her.