Kongehusets stemme

Lene Balleby har det seneste årti været ansvarlig for Kongehusets kommunikation.

I snart ti år har Lene Balleby sørget for Kongehusets kommunikation. Foto: Franne Voigt
Læs mere
Fold sammen

Egentlig er Lene Balleby uddannet som lærer og fungerede da også som sådan i fire år på Pilehaveskolen i Vallensbæk. Men hun ville gerne mere og tog en journalistisk tillægsuddannelse i Århus. Den gav hende adgang til informationsjobs i erhvervslivet, hvor karrieren startede i det nu hedengangne Hafnia Holding, derefter blev hun informationschef i Gutenberghus, der senere blev omdøbt til Egmont. Undervejs tog hun en MBA og kom til Udenrigsministeriet, hvor hun i 2003 blev informationschef og ministerråd med ansvar for presse, information og kultur ved Den danske ambassade i Washington, USA.

Og endelig i 2008 kom hun til det job, der har gjort hende kendt viden om. Hun fik nemlig ansvar for kommunikations- og pressearbejdet i Kongehuset. Egentlig havde hun tænkt sig at gå ind i erhvervslivet igen, da hun kom hjem fra USA, men et tilbud fra hoffet kom hende i forkøbet.

Som den kongelige families medierådgiver har Lene Balleby i gennem ni år været med til at definere og udvikle Kongehusets kommunikationsarbejde fra sit kontor i Det Gule Palæ i Amaliegade. Lene Ballebys væsentligste opgave er at støtte op om den kongelige families virke i en tid, hvor mediebilledet ændrer sig hastigt, og hun har bl.a. stået for, at Kongehuset har åbnet sig mere over for pressen. Senest stod hun i spidsen for Kongehusets indtræden på de sociale medier i 2016, hvor Kongehuset i dag har en mere direkte kommunikationsadgang end tidligere til danskerne.

Lene Balleby er gift med cand.oecon. Erik Brink Andersen, og sammen har de døtrene Simone og Emilie.