Smukfest blev udsolgt på 74 minutter trods tomt program

Arrangører bag Smukfest vil gøre alt for at indfri den tiltro, der har været til festivalen, lyder budskabet.

På blot 74 minutter blev Smukfest udsolgt for partoutbilletter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var tilsyneladende ikke nødvendigt at offentliggøre navnet på en eneste kunstner ved næste års Smukfest for at tiltrække kunderne.

Festivalhungrende danskere tømte nemlig Skanderborg-festivalen for lige i underkanten af 30.000 partoutbilletter på blot 74 minutter tirsdag formiddag.

Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

»Det er jo gået over al forventning. Vi er stolt og ydmyge, og så glæder vi os helt vildt til at indfri publikums forventninger. Det forpligter jo selvfølgelig, når folk er så glade for at komme på vores festival,« siger talsmand Søren Eskildsen.

»Når man ikke har offentliggjort sit program i forvejen, så forpligtiger det jo faktisk endnu mere, for vi må ikke skuffe folk. Så nu ligger vi os i selen for at levere et fantastisk program.«

Det var klokken ti tirsdag formiddag, at billetterne blev sat til salg, og allerede inden sad mange tusinde i kø for at få fingrene i de populære billetter.

Denne gang har det taget lidt flere minutter at melde udsolgt, end tilfældet har været i forbindelse med tidligere år.

»I forhold til det sidste ordinære salg vi havde – det var i forbindelse med festivalen i 2019 – har vi fået lidt flere partoutbilletter. Derfor har det også taget længere tid at sælge dem.«

»Selvom folk sidder i kø, så lukker vi nemlig kun et begrænset antal ind i vores onlinebutik, så salgsprocessen bliver så gnidningsfri som muligt,« siger talsmanden.

I 2019 blev 29.500 billetter revet væk på blot 59 minutter.

Med en partoutbillet får man adgang til hele festivalens program.

Hvis man ønsker at deltage i Smukfest, så er der også en mulighed for at købe en endagsbillet. De bliver dog først sat til salg i februar.

Festivalen foregår fra 2. til 6. august næste år.

/ritzau/