Leder: Ny Alliance de gode hensigters parti

I mangel af et egentligt politisk program har Ny Alliance siden partiets dannelse i foråret fra tid til anden udsendt en række debatoplæg, som medlemmerne rundt om i landet har diskuteret, når de ikke har haft vigtigere ting at beskæftige sig med.

Det begyndte med temaerne uddannelse og skat, og nu løfter Anders Samuelsen sløret for, hvilke initiativer partiet vil tage på sundhedsområdet. Endnu en gang er det slående, hvor lidt substantiel nytænkning man kan forvente sig, når de mange forslag engang skal sammenskrives til et program, som landets vælgere kan forholde sig til. Ny Alliance tegner i sandhed til at blive de gode hensigters parti, og man skal lede længe for at finde et markant synspunkt, som snart sagt ikke hvem som helst kan tilslutte sig.

»Vi vil holde os for øje, om der er nogle områder, hvor der sker et overforbrug, fordi sundhedssystemet ikke er indrettet fornuftigt«, lyder det symptomatisk fra det tidligere radikale folketingsmedlem. Det er så banalt et udsagn, at det er meningsløst, og dybest set er det en hån mod de mennesker, der havde sat deres lid til, at de tre begavede partistiftere ville præsentere sig med nye originale synspunkter.

Men dem har vi til gode. Og indtil videre kan medlemmerne rundt om i landet diskutere, hvorfor man skal have penge op af lommen, hvis man har ondt i tænderne, men ikke, hvis man har smerter i knæet. Det absurde forhold mellem patientbetaling og gratisydelser vil partiet nemlig også gerne gøre noget ved. Vi ved bare ikke hvad.