Vi er magtesløse over for digitalisering

Modelfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SFIO CRACHO

Hvor er det dog vanvittigt at læse, at Sverige har klaret at vedligeholde postvæsenet, fordi der ikke er blevet digitaliseret som i Danmark. Herhjemme er der gennemført en digitalisering, der er ved at tage livet af de ældste borgere.

Vi hører om, hvordan disse stakkels mennesker må ringe banker og andre offentlige institutioner op for at vide, hvad de har stående på deres bankbøger, og hvad de skal betale. Vi andre - Jeg er selv 80 år – må fortvivlet bruge halve timer på at komme på borger.dk og alt det andet, man skal på.

Og så skal man læse, at det er denne digitalisering, der er skyld i postvæsenets fallit. Jeg husker, da man som ung var i Italien, Grækenland og Spanien, opfattede disse lande som underudviklede og var stolt af postvæsenet i Danmark. Hvem har skylden for denne voldsomme digitalisering, der har tilsidesat alle over 70?

Man står magtesløs ved parkeringsmaskiner, hvor man kun kan bruge en eller anden form for smartphone, man kan ikke mere komme penge i og skal nu ud at lede efter en parkeringsplads for tumber.

Jeg har altid troet på min barndomslærdom om, at man skulle vælge de bedst begavede til at styre landet, men det er ikke dem, der er kommet til, derimod de mest manipulerende, ambitiøse og skruppelløse.

Vita Reves, Esthersvej 3, 4. tv, 2900 Hellerup