Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Sundhedsministerens arrogance

Sundhedsministerens »forklaring« er arrogant eller udtryk for åndelig mindremidlethed. Skatteyderne ved fortsat ikke hvorfor en af de fremmeste embedsmænd var sat fra bestillingen, mens covid-19 hærgede, skriver Allan Ohms. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Prisen for Kammeradvokatens undersøgelse af Statens Serum Institut (SSI), der betød et farvel til direktøren Mads Melbye, løber op i lidt over ti millioner kroner. Det oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i et svar til Folketinget ifølge Berlingske. Det fortælles, at Kammeradvokatens undersøgelse blev bestilt i december 2019 af sundhedsministeren for at afdække flere forhold på Statens Serum Institut. Samtidig blev direktør Mads Melbye hjemsendt på ubestemt tid.

Kammeradvokatens undersøgelse har undervejs været under kritik. Blandt andet fra en række professorer, der mente, at undersøgelsen var trukket i langdrag og skadede dansk forskning. Samtidig mente forskere på SSI, at udkastet til undersøgelsen var fejlbehæftet.

Sundhedsministeren har ikke fundet grundlag for, at sagen skulle have været sendt i udbud, skriver Berlingske. Sundhedsministeren skriver, at formålet med aftalen med Kammeradvokaten overordnet blandt andet er »at give staten mulighed for at udnytte de tværgående faglige synergier, der følger af, at statens advokatopgaver som udgangspunkt løses samme sted«.

En advokatregning på ti millioner kroner for en undersøgelse, der blev igangsat i december? Ville nogen privat virksomhed gøre det på denne måde? Det skriger til himlen, og enhver skatteborger må være forarget. Sundhedsministerens »forklaring« er arrogant eller udtryk for åndelig mindremidlethed.

Skatteyderne ved fortsat ikke, hvorfor en af de fremmeste embedsmænd var sat fra bestillingen, mens covid-19 hærgede.

Allan Ohms, advokat (H) og partner