Studerende vil bare gerne have tag over hovedet

Tietgenkollegiet i København. Foto: Jan Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN

Søndag bragte Berlingske en artikel om, hvordan vi studerende kan spare 2.000 kr., hvis vi flytter ud af København K. Jeg kastede mig over artiklen, for jeg har venner, der snart står uden tag over hovedet, eller som i månedsvis har sovet på andres sofaer. Men nøj, hvor blev jeg skuffet.

Artiklen opfordrede til at flytte til Kastrup, hvor en bolig kan lejes for 6.400 kr. om måneden. Men ingen danske studerende har råd til at betale 6.400 kr. i husleje. Min udbetalte SU er 5.415 kr. Dertil kommer udgifter på 985 kr. til mad, transport, bøger og licens. Hvad er det for økonomisk rådgivning?

Artiklen har dog større problemer. Berlingske abonnerer på en udbredt løgn om, at studerende vil bo i – ja, I skriver det selv – København K. Det er ikke rigtigt. Studerende vil bare have tag over hovedet. Desværre må studieboligorganisationerne melde hus forbi på denne front. Der er ikke en ledig ungdomsbolig i hele Region Hovedstaden. Dvs. hele vejen til Helsingør.

Studerende der starter til september, må altså se frem til at betale 6.400 kr. for et værelse i Kastrup plus mad, transport, bøger og licens. Det betyder, at nye studerende igen i år må låne svimlende summer til at betale huslejen. Og det betyder, at der igen i år vil være studerende, der tvinges til at droppe ud af studiet, fordi de ikke har et sted at bo, og fordi deres gæld er for stor.