Søren Frank: Perfekt bornholmersild med »hjemmerunket« sennep

Koefoed serverer bornholmske smørrebrødsspecialiteter, så de skal stå tidligt op hjemme på klippeøen for at følge med.

Saltstegt sild serveret efter alle kunstens regler med hjemmerunkad sennep, rødbeder og stegte løg. Thomas Lekfeldt

Koefoed i Landgreven er en af byens få erklærede bornholmske restauranter. Om aftenen mærker man ikke meget til dette, men til gengæld er klippeøidentiteten langt mere udtalt til frokost, hvor den står på smørrebrød anført af lokale klassikere som »Sol over Gudhjem«, christiansøsild og saltstegt sild samt selvfølgelig øl fra Svaneke Bryghus.

Der er store parasoller sat op foran kælderrestauranten, men selv om det har været en meget mild februar måned, er det trods alt stadig for koldt til at spise ude. Desværre havde parasollerne den bivirkning, at de skyggede for lyset ved vores bord i kælderen. Vi bad straks om at blive flyttet til bedre oplyst bord, hvilket forløb gnidningsløst.