Søren Frank måtte dulme chilismerten med en halv liter Mikkeller øl

Selv om klientellet på Vesterbro er mindre eksotisk end det i San Francisco, er det lykkedes Mikkeller at bringe Mission Chineses skramlede kineserkøkken nogenlunde intakt til Viktoriagade.

»Sichuanero«-kyllingevinger bragte sveden frem på panden. Thomas Lekfeldt

Af mange underlige restauranter, jeg har besøgt rundt omkring i verden, er Mission Chinese Food nok en af de mest mærkelige. Faktisk troede jeg i første omgang, at jeg var gået forkert, da jeg for nogle år siden opsøgte spisestedet på adressen 2234 Mission Street i San Francisco. På facaden var et gult skilt med nogle røde kinesiske tegn samt budskabet »Lung Shan – Food to Go«.

Pop up i Kinagrillens baglokale

Det tog noget tid, før det gik op for mig, at Mission Chinese Food er en permanent pop up-restaurant i baglokalet til en traditionel kinesisk take away (altså Lung Shan). En beskeden restaurant, som – på trods af, at det ikke engang var muligt at reservere bord, mod alle odds blev så hip, at den trak lange køer og hurtigt fik filialer på Manhattan, i Brooklyn og nu altså også Vesterbro.