Søren Frank: Legendarisk toprestaurant sidder fast i 80erne og trænger til en opstrammer

I årevis har fiskerestauranten Rudolf Mathis været Kertemindes gastronomiske stolthed. Man sidder stadig lige så godt som i 1980erne. Men smag og tilberedning mangler skarphed.

Efter et døgn på et hotel på Fredericia Havn, hvor jeg var indhyllet i en os af friture og branket bacon, er det en lise at ankomme til Kerteminde. Alene turen gennem Morten Korchs landskaber med bløde bakker og vajende dannebrogsflag er hele rejsen værd. Der er hverken pomfrit-hørm eller havnefester i luften, da vi tjekker ind på det gedigne Tornøes Hotel, der ligger med fuld udsigt over Kertemindes lille rolige havn. I dag er den mest for lystbåde.

Restaurant Rudolf Mathis er bygget på fundamentet af et gammelt fiskerhus, som i sin tid tilhørte kokken og indehaveren Puk Lyskjær Larsens oldefar. Sophia Juliane Lydolph

Fra vores vindue kan vi se ned på fiskerestauranten Rudolf Mathis, som ligger perfekt placeret på kajen med sine to store ikoniske skorstene, og som er bygget på fundamentet af et gammelt fiskerhus, der i sin tid tilhørte indehaverens, kokken Puk Lyskjær Larsens, oldefar.