Søren Frank har spist sig gennem Delhi: »Du kan godt forberede dig på en oplevelse for livet«

Indien vil gerne lære af Det Ny Nordiske Køkken. Claus Meyer deltog i det internationale madsymposium Tasting India i Delhi, og Søren Frank benyttede chancen til at spise sig gennem den indiske hovedstad.

Kulsvier i Old Delhi. Foto: Søren Frank

Hvis nogen for 20 år siden havde sagt, at man en dag ville ringe fra Indien, som i min bog har en af verdens stærkeste køkkener, og bede en dansk delegation om at komme ud og hjælpe det store land med at komme videre med dets gastronomi, ville jeg næppe have troet dem.

Kokken arbejder med tandooriovnen på restaurant Bukhara i Delhi. Foto: Søren Frank Søren Frank

Enhver større by i verden har jo adskillige indiske restauranter, selv når man rejser i områder som Østafrika, Caribien eller Malaysia, har det altid slået mig, at indiske kokke er dem, som er i højest kurs. Det danske køkken var der derimod ingen, som havde hørt om før 2010, hvor Noma for første gang blev nummer et i verden.