Hvad serverer man om aftenen, når man til frokost er byens vel nok mest populære smørrebrødsrestaurant? Gule ærter, stegt flæsk og anden dansk husmandskost? Ikke i Møntergades tilfælde – her hylder man den franske tradition, når mørket falder på.

Man kan se det røde bindingsværkshus, hvor Restaurant Møntergade før havde til huse, fra de nye lokaler, som tidligere husede Restaurationen.
Man kan se det røde bindingsværkshus, hvor Restaurant Møntergade før havde til huse, fra de nye lokaler, som tidligere husede Restaurationen. Tobias Kobborg

Siden sidst, hvor jeg anmeldte Møntergades frokost til fem store stjerner kort efter åbningen i juni i lokalerne, som i sin tid husede »Røde« Claus Christensens restaurant, Gammel Mønt, har Møntergade-holdet også overtaget Restaurationens lokaler på hjørnet over for det lille røde bindingsværkshus. De nye lokaler er væsentligt større end dem på Gammel Mønt, så faktisk er hele restauranten nu rykket over gaden, mens man beholder det røde bindingsværkshus som selskabslokale.