Doktor Mug forlader Noma: Jeg føler ingen skyld over at have slået mig sammen med fødevaregigant

Kokken bag Nomas mugburger, c, forlader Noma og slår sig sammen med Danmarks største bakterievirksomhed, Chr. Hansen.

Nomas fermenteringsguru, David Zilber, er gået i kompagniskab med Chr. Hansen, Danmarks internationale biosciencevirksomhed. Tobias Kobborg

Vi skruer tiden tilbage til maj, hvor landets restauranter endelig kan åbne igen efter to måneders nedlukning i forbindelse med coronapandemien. På Noma beslutter man i stedet for at køre gourmetrestaurant i højeste gear for 50 gæster at åbne som udendørs burgerbar – inklusive takeaway.

»Lige så snart René (Redzepi, red.) besluttede, at vi skulle køre burgersæson, rakte jeg hånden op og sagde, at så ville jeg gerne stå for veggie-burgeren, for det var jo klart, at en restaurant på Nomas niveau måtte have et vegetarisk alternativ,« siger David Zilber, som på det tidspunkt var leder af Nomas fermenteringslaboratorium, hvor mange af restaurantens nye smage og teknikker bliver udviklet.