Søren Frank begejstret over budgetvenlig italiener: Her får du byens billigste friske havmad

Ny antipasti-restaurant på Vesterbro præsenterer friske fisk og skaldyr i italiensk osteria-stil til studievenlige priser.

Det slår aldrig fejl, at hovedretten udgør et antiklimaks i det italienske måltid, tung og simpel, som den oftest er. Det er stort set altid de små elegante, indledende antipasti, der er det italienske måltids attraktion. Det er her, at kokken tør tænke frit og lege med frække råvarer efter formlen »lidt, men godt«.

Jeg fik plads på en træbænk og skulle lige vænne mig til rollen som Emil fra Lønneberg.

Det tog kokken og restauratøren Morten Kaltoft konsekvensen af, da han i 2014 brød ud af FAMO-kæden, som han hidtil havde drevet sammen med Fabbio Mazzon. Sammen med Emil Alsbo åbnede Kaltoft på Vesterbro en ganske lille »antipasti-restaurant«, hvor forspillet var hovedsagen og måltidet sluttede, før det nåede at blive kedeligt.