Redaktionen anbefaler: Her er fem gode film, du kan streame i weekenden

Tillykke. Du har klaret de første otte dage derhjemme. Foran ligger nu en weekend – hjemme. Redaktionen har rodet nettet igennem og fundet fem af de bedste film, du kan streame lige nu. Fra småperverst svindlerdrama til amerikansk film fra dengang landets politik handlede om andet end Donald Trump og polarisering

Ha Jung-woo og Kim Min-hee laver intrige i »The Handmaiden« (2016). Et koreansk drama, du kan streame ganske gratis. Fold sammen
Læs mere

Før »Parasite« var der »The Handmaiden«

Tusinder af danskere fik åbnet op for Sydkoreas skatkiste af vidunderligt cinematiske film, da Oscarfesten i januar blev helt og aldeles domineret af Bong Joon-ho’s huslige thrillerfest »Parasite«. Nød man rutsjeturen i »Parasite«, er der meget at komme efter i sydkoreansk film, og det meste kan købes på iTunes eller Amazon til instant streaming. Man kan også gå ind på bibliotekernes filmtjeneste Filmstriben og finde Park Chan-wooks erotiske – for nu ikke at sige småperverse – »The Handmaiden«, der ikke må forveksles med TV-serien »The Handmaids tale«. Vi er i Korea under den japanske besættelse, altså nogenlunde samtidig som Ang Lees ligeledes dampende »Lust, Caution«. En gruppe svindlere planlægger et juveltyveri fra en japansk grevinde, men snart står det klart, at plottet er en kinesisk æske af forræderi og dobbeltforræderi, begået af underskønne silkeklædte dragedamer.

»The Handmaiden«, Filmstriben.
Anbefalet af Kristian Lindberg

Artiklen fortsætter efter billedet

Ha Jung-woo og Kim Min-hee laver intrige i »The Handmaiden« (2016). Et koreansk drama, du kan streame ganske gratis Fold sammen
Læs mere

En hetero, der elsker pistoler, kokain og ludere, får ikke AIDS

Vi befinder os i 80ernes Texas og AIDS-epidemien huserer voldsomt, men den slags rammer ikke en heteroseksuel hvid mand, der elsker pistoler, kokain og ludere. Så da Ron Woodroff, der spilles af Matthew McConaughey, finder ud af, at han er ramt af netop det, han selv kalder »bøssepesten«, kommer det som et chok. Ron Woodroff er rodeo-cowboy. En machomand, en redneck, der vil dø med støvlerne på, men som pludselig ender som hovedpersonen i en kamp mellem sundhedsvæsenet, medicinalfirmaerne og magtesløse hiv-ramte, der på sygehusene stort set ikke har andre muligheder end at lægge sig til at dø. Det nægter Woodroff. Selv om lægerne fortæller ham, at han har mindre end 30 dage tilbage at leve i, tager han sagen i egen hånd, og stifter Dallas Buyers Club. Her bliver rodeo-cowboyen transformeret til de hiv-ramtes uovertrufne pusher, der sælger piller til dem, hvor skellet mellem liv og død syntes ufatteligt smalt. Filmen giver et råt og til tider også humoristisk indblik i AIDS-epidemien, og hvordan alle kneb gjaldt i kampen for et længere liv.

»Dallas Buyers Club«, HBO Nordic
Anbefalet af Tobias Reinwald

Matthew McConaughey fik en Oscar for sin rolle som homofobisk AIDS-patient i »Dallas Buyers Club«. Fold sammen
Læs mere

»Jeg fik en mavepuster af »Dronningen«

Den midaldrende, succesfulde advokat Anne, spillet af Trine Dyrholm, indleder et seksuelt forhold til sin mindreårige stedsøn. Når begæret og magtmisbruget overtager selvkontrollen hos Anne, sætter hun sig selv i nogle voldsomme etiske dilemmaer. Et »erotisk incestchok« kaldte Berlingskes anmelder filmen, og kvitterede med seks stjerner. May el-Toukhys film fra 2019 viser, hvordan de dyriske instinkter i mennesket kan få fatale konsekvenser. Skuespillet mellem Gustav Lindh og Trine Dyrholm er fremragende, hvor især de intime scener må betegnes som ekstraordinære. I resten af filmen deler Trine Dyrholm i vanlig stil ud af sig selv og gør sin karakter ægte. Flere scener er decideret uudholdelige at se på, fordi incesthistorien bare er yderst ubehagelig. Filmen byder også på et stilistisk fotografarbejde med nedslag af stærke visuelle greb, som iscenesætter de mørke kræfter, der er på spil. En film, man ikke glemmer.

»Dronningen«, iTunes, Yousee og Viaplay.
Anbefalet af Stine Hansen

Artiklen fortsætter efter billedet

I »Dronningen« spiller Trine Dyrholm en kvinde, der forfører sin 17-årige stedsøn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rolf Konow.

»Det Syvende Segl«

Hvem er du? Jeg er Døden. Ingmar Bergmans »Det Syvende Segl« begynder med korsridderen Antonius (en ung Max von Sydow), der er på vej hjem fra mange blodige år i korstog, og som møder Døden, der pludselig står foran ham i skikkelse af en kutteklædt munk. Døden fremstår som en sarkastisk filosof, der tydeligvis har set lidt af hvert: En værdig modstander for korsridderen i det skakspil, der skal afgøre Antonius’ skæbne. Antonius frygter egentlig ikke døden, men har et sidste ønske. Han vil vide, hvorfor Gud har forholdt sig tavs gennem alle årene. Svaret kommer i form af de mennesker, han møder i det pestramte land: Gøglerne, der lever hver dag, som var det den sidste, og den ulykkelige smed, der tilgiver sin utro hustru. Døden er lige i hælene på pestflygtningene og høster vilkårligt, men »Det Syvende Segl« er ikke en dyster film. Den trøster med poesi og svulmende tåreblændet livsglæde.

»Det Syvende Segl«, FIlmstriben.

Anbefalet af Kristian Lindberg

Artiklen fortsætter efter billedet

Max von Sydow og Bengt Ekerot i »Det Syvende Segl«. Fold sammen
Læs mere

»Game Change«

Kan du huske dengang, da amerikansk politik handlede om andet end Donald Trump og polarisering? Dengang USA stod foran valget af sin første sorte præsident, samtidig med at Tea Party-bevægelsen var ved at få fat på den republikanske fløj?
Få film beskriver den periode så effektivt som »Game Change«. Filmen handler om John McCains valgkamp mod Barack Obama forud for præsidentvalget i 2008, hvor det pludselig gik op for krigsveteranen McCain og hans rådgivere, at han manglede noget. En kvinde! Og vupti, trådte Sarah Palin ud af Alaskas vildmark og ind på den politiske verdensscene som vicepræsidentkandidat.

Filmen er en mageløst velspillet dramatisering af et forløb, der vil interessere alle med selv en mikroskopisk politisk nørd gemt indeni. »Game Change« er baseret på bogen af samme navn, der igen er baseret på interviews med flere end 200 kilder, der var involveret i den historiske valgkamp i 2008. Se den alene for Julianne Moores præstation som Sarah Palin og Woody Harrelson som den mere og mere desperate rådgiver, Steve Schmidt. Eller se den for at lægge endnu en brik i forståelsen af, hvad der lagde fundamentet til nutidens politiske USA.

»Game Change«, HBO Nordic.
Anbefalet af Birgitte Borup