Koncertaktuel stjerne: »Vi er nogle forkælede gamle røvhuller«

Sammen med resten af Status Quo spiller Francis Rossi i København på fredag. - Vi er bare nogle forkælede gamle røvhuller, sige rocklegenden til BT. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hvis jeg ikke havde det job, jeg har, så var jeg helt sikkert et rystende vrag på selvmordets rand. Jeg ville være en ynkelig mand, der drømte om at være rockstjerne.

Sådan siger den 64-årige Francis Rossi, der sammen med resten af sit legendariske rockband Status Quo på fredag spiller op til fest i Falkoner Salen i København.

- Men bare fordi jeg selv er kommet til den konklusion, så tro endelig ikke, at jeg altid nyder det, jeg laver.

- Sandheden er, at vi brokker os i ét væk. Og hvis du to timer før koncerten i København fortalte mig, at showet var aflyst, så ville jeg sikkert juble. Men bare en halv time efter, vi skulle være gået på, ville jeg så alligevel savne det og sige til mig selv: Åh, bare vi skulle spille. Jeg elsker det nemlig, når vi først er kommet i gang.

- Sandheden er desværre, at vi som rockstjernern er ligesom små børn. Vi vil altid have det, vi ikke kan få. Vi er nogle forkælede gamle røvhuller. Så simpelt er det.

Ja, Francis Rossi er ikke en mand, der ikke lægger fingre imellem. Og han ved godt, at han har været svineheldig.

Lige siden starten i 1962/1963 har han sammen med sin musikalske partner Rick Parfitt tjent kassen på hit som 'Down, Down', 'Caroline', 'Whatever You Want' og 'Rocking all Over the World'.

Han er med egne ord blevet 'rig, berømt og skrupforkælet'. Og alligevel ryster han i bukserne og har ondt i maven, når han skal på scenen for at spille de sange, som han og bandet har spillet længerede end de fleste af deres fans har trukket vejret.

- Tænk, hvis publikum ikke kan lide musikken.

- Rockstjerner som os Elton John og Rod Stewart hører til typen, der måske fik tæv i skolen og ikke helt passede ind. Men nu er vi blevet afhængige af ros og jubel. Og personligt venter jeg stadig på, at min mor og far skal komme og give mig et kram og sige, at de er stolte af mig. Men det kommer nok ikke til at ske lige med det samme, vel. 

Showet i Danmark er afslutningen på endnu en verdensturné. Og Frances indrømmer, at han ikke vil gå på pension lige med det samme.

- Nogle gange vågner jeg op og tænker: Nu kan det sgu være nok. Men så kommer Rick og jeg til at snakke på det næste projekt og den næste turné. Og jeg er altid overrasket over, hvor meget jeg glæder mig til at rejse til USA, Australien, Danmark og alle de fantastiske steder én gang til.

- Det bliver aldrig trættende. Og når vi går igang med andet omkvæd til 'Caroline', så svinger det. Og jeg tænker:

- Fuck, Yeah!!!!