København eksploderer med homoer til Pride-parade

Der er i år omkring dobbelt så mange tilmeldte til paraden Copenhagen Pride, som der var sidste år. I dag begynder Pride Week på Rådhuspladsen.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af tilmeldte til Copenhagen Pride-paraden lørdag er gået fra omkring 1.400 sidste år til cirka 3.000 i år. Dermed bliver 2011 det hidtil største år for den københavnske parade for homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede. Og det er utrolig positivt, mener formand for Copenhagen Pride, Ole Santos.

»Det viser noget om sammenholdet i miljøet,« siger han. Forklaringen på den eksplosive vækst i deltagere skal ifølge Ole Santos findes i en slags sneboldeffekt. Snebolden begynder at rulle, fordi store firmaer de seneste år er begyndt at melde sig til. »Så tænker folk: ’Hvis de kan være med, så kan vi også’,« siger Ole Santos.

Læs også:  Det skal du se til årets homofestival

Ingen bleskift eller børnehave
Et af de firmaer, der i år er med for første gang, er DSB. Jesper Kiby, kommunikationsmedarbejder i HR-afdelingen, lægger vægt på DSB som et firma, hvor der er plads til alle. »Vi har intensiveret vores indsats for mangfoldighed på det sidste,« fortæller han. Han er selv initiativtager til netværket DSB Pride for homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede i DSB.

»En gang imellem er det lækkert at mødes med nogen, hvor samtalerne ikke handler om bleskift eller børnehave,« siger han om netværket. Det er dog ikke kun DSB Pride, men alle DSB-medarbejdere, der er inviteret med til Copenhagen Pride-paraden. Jesper Kiby regner med omkring 140 deltagende fra DSB. Ud over DSB har blandt andet Novo Nordisks medarbejdere taget initiativ til at melde homoforeningen NovoGLAD til Copenhagen Pride for første gang.

Læs også: De 5 til homobal

Verdens sjettebedste homoparade
Formand Ole Santos fortæller, at det amerikanske homomagasin ’The Advocate’ giver Copenhagen Pride en flot 6. plads på listen over Verdens vigtigste ’pride’-arrangementer. Det går dog ikke at hvile på laurbærrene. »Der er stadig mange kampe, der skal tages. Derfor håber vi på, at årets parade kan være med til at afmystificere nogle af de fordomme, der er,« siger Ole Santos.

Hvad: Copenhagen Pride 2011
Hvornår: 17.-20. august. Paraden starter kl. 13 lørdag d. 20., showet starter kl. 16:30
Hvor:
Parade starter ved Frederiksberg Rådhus → Frederiksberg Bredgade → Allegade → Frederiksberg Runddel → Pile Alle → Vesterbrogade → Hammerichsgade → Jarmers Pl. → Vester Voldgade → og ender ved busterminalen på Rådhuspladsen. Showet starter på Rådhuspladsen.

Læs også: Det skal du opleve på Copenhagen Pride