Keanu Reeves er kommet hjem

Som lejemorderen John Wick giver Keanu Reeves James Bond kamp til stregen i et underspillet adrenalindrøn af en drengerøvsdrøm.

Foto: Keanu Reeves i midten spiller lejemorderen John Wick, der her forbereder sig til en blodrød fest i Rom.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man forestiller sig, at 52-årige Keanu Reeves har haft sit hyr med blå mærker og småskader efter to timers fuldt drøn på biljagter og gammeldags nævekampe. Wick er nu endnu mere presset end tidligere og får næsten hele verden på nakken som den dystre fætter til James Bond han ligner. Alle kender hans navn, ry og rygte som en lejemorder, der kan slå ihjel med en blyant. Hans meritter udfoldes i et tegneserieagtigt mareridtsunivers.

Heldigvis foregår det helt uden brede smil og åbenlyse blink, når der slås ihjel. I stedet løber der en skøn understrøm af diskret undren hos de medvirkende over, hvor langt ude det hele er. Der åbnes med en vital biljagt på blandt andet Times Square i New York og der lukkes med en duel i en spejlsal og undervejs får vi adskillige originale actionoptrin.

Dan Laustsen har i øvrigt leveret fantastisk flotte dystre billeder med en skarp fornemmelse for, hvornår der skal bruges lige netop den mængde lys, der gør, at kontrasterne lever. Jeg glæder mig allerede til fortsættelsen.

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

Hvad: John Wick – Chapter 2. Hvem: Instruktør: Chad Stahelski. Medvirkende: Keanu Reeves, Common, Peter Storare, Franco Nero, Ian McShane. Hvor: Premiere over hele landet.