Jens Albinus går af som teaterchef

Trods succes har Jens Albinus valgt at takke af som teaterchef med udgangen af indeværende sæson. »Beslutningen har været et stykke tid undervejs,« siger han.

Mandag aften modtog Jens Albinus en Reumert for sin hovedrolleindsats på sit eget teater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nu gik det ellers lige så godt.

Mandag aften modtog Jens Albinus tordnende bifald, da han indkasserede en Reumert-statuette for årets mandlige hovedrolle for sin indsats i »Det store stilehæfte«, en ære, han delte med kollegaen Olaf Johannessen. Spillet til succes på Husets Teater på Halmtorvet, hvor Jens Albinus har været teaterchef siden 2016.

Og for nylig kunne han meddele, at teatret, der ellers var blevet pålagt besparelser på 20 procent, alligevel kom nogenlunde ud af Københavns Kommunes nye omfordeling af midlerne til teater i hovedstadsområdet. En særbevilling på 800.000 om året sikrede i sidste øjeblik teatrets fortsatte produktionsniveau.

Men med udgangen af indeværende sæson er det slut. Jens Albinus har selv truffet beslutningen om at forlade teatret, mens legen er god.

»Beslutningen har været undervejs et stykke tid, men oven på den nyligt lykkeligt overståede politiske turbulens om teatret, er jeg i enighed med bestyrelsen nået frem til, at tidspunktet nu er det rette,« meddeler Jens Albinus på sin Facebookside.

Jens Albinus synes, at det er på tide at takke af som teaterchef, for forestillinger på Husets Teater skal være båret af en brændende nødvendighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix.

I Jens Albinus' tid som leder har Husets Teater, der er et såkaldt lille storbyeater, fået ikke mindre end 11 Reumert-nominering, en stribe gode anmeldelser til forestillinger som »Rocky!«, »Richard III« og »Det store stilehæfte«. Også tilskuerne har i stigende grad taget teatrets repertoire til sig – publikumstallet har udgjort en opadstigende kurve, der skulle en coronaepdidemi til at knække.

»Jeg er meget stolt af de resultater, der er nået på Huset i min ledelsesperiode,« siger Jens Albinus i den pressemeddelelse, teatret sendte ud mandag formiddag.

»Intet mindre end det absolut påtrængende nødvendige finder vej til Husets Teaters scener. Af samme grund er det blevet nødvendigt for mig nu at tage en pause fra ledelsestjansen,» siger han.

Bestyrelsesformand for Husets Teater, Mette Frobenius, benytter pressemeddelelse til at takke Albnus for de fire år på posten:

»Hele 2020 har på mange måder været et ekstra krævende år, og vi forstår godt, at det har drænet. Vi ønsker ham kun alt det bedste fremover, og vi giver ham de bedste anbefalinger med på vejen.«

Husets Teater skal nu til at finde en ny teaterchef og vil melde ud om profil og procedure først i det nye år.