»En kongelig familie« solgt til Discovery

TV-seere i over 100 lande får nu mulighed for at se den danske dokumentarserie om kong Christian 9. og hans efterkommere.

Da Anna Lerche og Marcus Mandal for snart fem år siden gik igang med forberedelserne til en stor dokumentarserie om de europæiske kongehuse, satsede de stort. Alle interviews blev lavet på engelsk, og tilrettelæggerne gjorde sig stor umage for, at serien ikke skulle virke for dansk.

Det gav bingo, og de seks udsendelser er netop solgt til TV-kanalen Discovery, der vil sende »A Royal Family« i 106 lande.

Dokumentaren er produceret af Nordisk Film og blev sendt søndag aften på DR1 sidste forår.

Banede vejen
Anna Lerche og Marcus Mandal lavede interviews med 29 kongelige over hele Europa. Alle har et familiebånd tilbage til Christian 9., der også kaldes »Europas svigerfar«. Adgangen til de mange royale hjem blev ifølge tilrettelæggerne banet af dronning Margrethe, der sagde god for ideen.

Discovery vil vise serien i Europa, i Mellemøsten og i Afrika.

»Den passer perfekt til Discovery Channels ønske om at vise programmer af høj kvalitet, som både informerer og underholder,« siger Marian Williams.

Anna Lerche og Marcus Mandal er i færd med at rejse penge til endnu en stor international dokumentar. Denne gang om forfatteren Karen Blixen fra fødsel til død.

»Udsendelsen skal primært handle om hendes liv, som var helt fantastisk. Selvfølgelig kommer vi ikke uden om hendes forfatterskab, men det bliver ikke det primære,« siger Marcus Mandal.

Økonomisk mangler der nogle millioner, før det nye projekt kan gå igang. Til gengæld er de fleste aftaler med venner og familiemedlemmer på plads.