Efter Oscar-fadæse: Nu får det konsekvenser for de ansvarliges mobilbrug

Efter fadæsen ved dette års Oscar-uddeling, bliver der strammere regler for revisionsfirmaet, der styrer afstemningen.

Oscar-kaos - det skal være slut næste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON

Det er slut med at tweete billeder af filmstjernerne backstage for de ansatte, der skal styre afstemning og prisoverrækkelser ved det prestige-fyldte Oscar-show. Nu kommer der nye regler for de ansatte i  revisionsfirmaet PwC, som er hyret til at stå inde for af Oscarerne er ubeklikkelige - og det indebærer blandt andet forbud mod mobiltelefoner for de ansatte.

Det refererer The Guardian fra mails om de nye regler sendt til medlemmerne af Oscar-akademiet.

Regelændringen kommer efter fadæsen ved dette års Oscar-show, hvor filmen »La La Land« blev udråbt som vinder på scenen, inden det efter noget forvirring blev klart, at der var byttet om på kuverterne, og filmen »Moonlight« var den retmæssige vinder. Efterfølgende havde flere medier fanget den ansvarlige revisor fra PwC, Brian Cullinan, tweetende et billede han lige havde taget af skuespilleren Emma Stone - mens han burde være fokuseret på prisoverrækkelsen.

Bagefter kom det også frem. at PwC-chefen Brian Cullinan aftenen før havde holdt sin egen Oscar-fest, og adskillige gange havde pralet med, at han vidste, hvem der ville vinde Oscarne. En opførsel, der var ganske langt fra den tilknappede stil, som Oscar-akademiet forvenede af sit revisorfirma.

Selv om han aldrig kommer til Oscar-showet igen, har komiteen bag besluttet at beholde revisorfirmaet, skriver Akademiets formand, Cheryl Boone Isaacs, ifølge The Hollywood Reporter, til medlemmerne. »På vej mod vores 84.år med samarbejde med PwC, har vi gjort det meget klart for firmaet, at de fejltagelser, der blev gjort af firmaet var uacceptable... Men vi har besluttet at fortsætte samarbejdet,« fastslår formanden - dog altså med skærpede regler.

Udover mobilforbuddet bliver der også strammet kraftigt op på kontrollen med kuverter og overrækkelser. PwCs topchef skal personligt overvåge seancen, sammen med en rutineret  afstemingskontrollant, og der bliver indsat en tredje part med ekstra godt kendskab til skuespillere og film, som skal følge med fra kontrolrummet. Til det 90. Oscar-show næste år skal der bare ikke være nogen smuttere.