Dine tømmermænd vil elske disse film og serier

1. januar er den dag på året, hvor danskerne traditionelt ser allermest TV. Uanset om du er hårdt ramt eller bare har lyst til at tilbringe årets første timer med god underholdning, er der hjælp at hente. Vi anbefaler ni gode titler til dine tømmermænd.

Der er dage, hvor en god film og et stor glas vand kan gøre underværker Fold sammen
Læs mere

Kategori 1: Den gode spændings- eller kærlighedsfilm til dem, der kun har milde tømmermænd
Til dig, der foretrækker at træde ind i det nye år ved rent faktisk at stå op og komme udenfor 1. januar.  Og som har overskud til at slutte aftenen med en god og spændende film.

Under den Kolde Krig lod Rusland flere agenter leve under dæknavn i USA. Agenterne havde normale liv med venner og kollegaer, der ikke vidste, at de havde forbindelse til mennesker på hemmelige missioner. Netflixs »The Americans« handler netop om sådan et par, der tilsyneladende lever et helt almindelige forstadsliv - men som konstant bliver viklet ind i storpolitiske begivenheder.
The Americans, Netflix. Alle seks sæsoner er nu til gengængelige

I 1970ernes San Francisco skabte en seriemorder stor frygt i flere amerikanske stater. Udover at slå flere folk ihjel sendte Zodiac snesevis af breve till politiet med uhyggelige beskeder og uforståelige piktogrammer. Instruktør David Fincher har lavet en spændende historie om virkelighedens Zodiac. Sagen blev iøvrigt genåbnet efter filmens premiere.
Bonusinfo: Fordi manuskriptet var over 200 sider langt, bad David Fincher sine skuespillere om at tale hurtigere, så filmen ikke blev for lang.
The Zodiac kan streames på HBO

Hele 15 kategorier var Fenar Ahmads »Underverden« nomineret i, da filmbranchen uddelte Robertpriser i februar måned. Historien om hjertekirurgen Zaid (Dar Salim) , der bliver besat af at finde sin lillebrors morder, er da også noget så sjældent som et mørkt og dystert gangsterdrama, der foregår i København.
Bonusinfo: Filmen vandt kun to statuetter, da Robertpriserne blev uddelt, hvilket instruktøren stadig synes var alt for lidt.
»Underverden« kan streames på bibliotekernes gratis tjeneste Filmstriben

Kategori 2: Den lette komedie, som de lidt hårdere ramte kan grine af (også selvom de ikke forstår alle jokes) eller den flotte action
Til dig, der helst vil ligge i fosterstilling med en pose guldkarameller og nogle actionscener, mens du tænker over, hvad du skal gå i gang med, når kroppen er tilbage i topform

Hvis man deler Jim Lyngvilds forkærlighed for vikinger, er der mere end rigeligt at hente i HBOs uendelige serie »Vikings«. Historien er muligvis svær at følge for dem, der er hårdest ramt efter nytårfesten, men til gengæld er der masser af sværdslag og naturskildringer til dem, der falder ud af handlingen. Historien  tager udgangspunkt i de nordiske sagn. Også selvom der er fusket lidt hist og her med sandhedsværdien.
»Vikings«, HBO Nordic. Alle fem sæsoner er nu til gengængelige

Enten elsker man dem - eller også hader man dem. Sikkert er det, at Judd Apatows filmkomedier er både platte og finurlige. »The 40-year Old Virgin«, der blev lavet i 2005, har Steve Carell i hovedrollen som den modne mand, der endnu ikke har været sammen med en pige. Filmen er så plat, at rygterne vil vide, at Steve Carell bad skribenterne lave et alternativt manuskript uden frække ord. Så var de klar, hvis filmen pludselig blev lukket ned. Så er du advaret.
»40 Year Old Virgin« kan lejes på blockbuster.dk

Både manuskriptforfatteren Diablo Cody og skuespillerinden Ellen Page fik deres gennembrud med denne fine film om teen-ageren, der opdager at hun er gravid. Cody kan skrive replikker og personer, som man kan kun kan elske Det er finurligt og skævt og utroligt charmerende. »Juno« er et perfekt eksempel - og samtidig en film, der får dig til at genfinde troen på unge mennesker.
»Juno« kan lejes på blockbuster.dk

Kategori 3: Den totalt debile film, der er så enkel at forstå, at selv en person, der er ved at dø af selvmedlidenhed, kan følge med
Til dig, der ikke gik hjem i rette tid og kun har vage minder fra en nytårsaften, der er fuld af sorte huller. Efterhånden som erindringen kommer tilbage, dulmer du de moralske tømmermænd med noget meget letbenet underholdning

Hvis du vågner grådlabil og udbrændt, kan Ben Stillers hjernedøde komedie, der foregår i de mandlige topmodellers hårde miljø, være eneste chance for at genvinde humøret. Filmen om en ung, blank model, der bliver hjernevasket til at slå den malaysiske premiereminister ihjel, er noget af det platteste, du kan finde. Det er iøvrigt den første amerikanske film, som Alexander Skarsgård medvirkede i. Det er ikke alle, der starter på toppen.
»Zoolander« kan ses på viaplay.dk


Problemerne er store for de tre venner, der vågner op efter Dougs polterabend. Ikke bare befinder de sig på et smadret hotelværelse. Der er også en tiger på badeværelset og en fremmed baby på gulvet. Og så er hovedpersonen, den kommende brudgom, Doug, forsvundet. Filmen er bestemt ikke uden humor og tempo. Og så er det altid rart at se på nogen, der har det lidt værre end en selv.
Bonusinfo: Filmen fik den såkaldte R-rating i USA, hvilket betyder, at den ikke anbefales børn under 17 år. Den er den mest sete film i den kategori til dato.
»Tømmermænd i Vegas« kan ses på viaplay.dk

Der findes film, der er så elendige, at de bliver fantastiske. »Sharknado« er en af dem. Faktisk kvalificerer samtidlige haj-film i verden sig til denne kategori. Tænk på»Shark Attack 3«, hvori hajen kan sluge hele tømmerflåder med mennesker på. Eller »Meg Shark vs Giant Octopus«, der handler om en stor haj og en kæmpe blæksprutte. Hajfilm har som regel en handling, der er nem at forklare. Det gælder også denne kult-favorit fra 2013. I »Sharknado« bliver Los Angelses ramt af et uvejr, der kaster hajer ind over byen. Det er det. Hvad mere kan man bede om på en 1. januar?
»Sharknado« kan ses på Netflix, Viaplay og Blockbuster

Man kan sige meget om denne film, men man må alligevel overgive sig til en historie om en slange, der kan skrige. Derudover skal »Anaconda« mest fremhæves, fordi den byder på en række navne, man kender fra bedre tider. Som Jennifer Lopez, Jon Voight og IceT, der har nogle af filmhistoriens mest elendige replikker. Handlingen fortaber sig, men det er noget med et filmhold for National Geographic, der bliver kidnappet af en jæger, der er på jagt efter verdens største anaconda, der er opdaget i junglen. Fik jeg sagt, at det er en virkelig stor slange?
»Anaconda«  kan lejes på Blockbuster