DR3s ungdomsserie sprutter af sex og kærlighed og ulidelig ungdom

DR3s første store fiktionssatsning »Doggystyle« omfavner den danske ungdom med så meget varme, at man nemt forelsker sig - og måske også glæder sig lidt over, at man ikke længere er 20 år.

Asta vil gerne være skuespiller, hun går til DR-castings og føler sig højt hævet over de gamle venner i Odsherred, hvor der stadig holdes privatfester og drikkes flaskeøl i DR3s Doggystyle Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker, at folk kigger på mig med et drømmende blik og hovedet på skrå og spørger, om jeg ikke bare savner at være ung.

Mit svar er som regel nej. Begrundelsen kan man se i DR3s nye serie »Doggystyle«, der sendes hver søndag aften.

Asta (Rosemarie Mosbæk) er seriens unge hovedperson, selvoptaget og let, som man er, så længe livet handler om at kysse (de rigtige og helst indflydelsesrige) fyre og finde et billigt værelse på Kongens Nytorv. Og samtidig så ramt af hverdagen, som man kan blive, når fyrene også kysser alle mulige andre, og værelset er så dyrt, at man ender med at flytte hjem på den gamle udtræksseng hos forældrene i den danske provins.

Asta Møller - hovedpersonen i "Doggystyle" har sin egen instagramprofil Fold sammen
Læs mere

Weltschmerzen er således til at føle på hjemme i udkanten, hvor Asta fører sig frem som med hjerteformede solbriller som »Odsherreds svar på Mads Mikkelsen« uden egentlig at have det i så meget andet end en kortfilm og en DR Casting, der bogstaveligt talt ender med, at det unge talent sidder fast i svingdøren.

»Doggystyle« er skrevet og instrueret af det nye talent Anna Emma Haudal, der har et godt og sikkert blik for den ungdom, som alle taler om - især når den er vel overstået. Man kan næsten føle Astas modstand mod at vende tilbage til provinsen, hvor man ikke kan lave andet end at »knalde, tage stoffer eller brænde noget af«, som den fortabte datter får sagt i en hyggestund på havnekajen.

Samtidig sprutter serien af en ægte kærlighed i portrættet af familien, de gamle venner og hjemstavnen, der måske ikke er så dødsyg, når det kommer til stykket.

Med »Doggystyle« viser DR3 endnu en gang, at de er et brandgodt alternativ til de amerikanske TV-seriers overfladeprægede univers, og selv om jeg frygter at befamle noget, der er lavet for og af en anden målgruppe, må jeg indrømme, at det er nemt at elske serien.

Om ikke andet så for påmindelsen om hvor fuldstændig frygtelig fantastisk den tid i livet også er.

»Doggystyle«. Instruktør: Anna Emma Haudal. Medvirkende: Rosemarie Mosbæk, Josephine Park, Sarah Juel Werner. Serien består af 10 afsnit, der vises på DR3 hver søndag kl 21.00. De første to afsnit kan nu ses på dr.dk. Hovedkarakteren Asta kan desuden følges på Instagram.