Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Fonsmark-prisen: Lars Seier Christensen er ikke bange for at tage utraditionelle metoder i brug for at udbrede borgerlige idéer

Lars Seier Christensen er blandt otte indstillede til Berlingskes nye pris, Fonsmark-prisen, der tildeles markante stemmer og tænkere, som på afgørende vis har bidraget til den borgerlige idédebat.

Lars Seier Christensen er nomineret til Berlingskes nye Fonsmark-pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Seier Christensen gør gerne sin indflydelse gældende i alle dele af samfundet. Den politiske verden, den finansielle, den kulturelle og den sportslige. Lars Seier er ikke sådan at sætte i bås og netop derfor har hans tanker og ideer været med til at forme og udfordre den borgerlige-liberale idedebat.

Lars Seier spillede en nøglerolle i begyndelsen af partiet Liberal Alliances liv. Ikke blot som storsponsor, men også som politisk sparringspartner for stifterne. Han har sponseret diverse organisationer, bogudgivelser og arrangementer, og han har generelt ikke noget imod at tage utraditionelle metoder i brug for at udbrede borgerlige idéer.

Da han var succesrig direktør i Saxo Bank, fik han således optrykt 20.000 eksemplarer af bestselleren »Og verden skælvede« af den amerikansk-russiske forfatter Ayn Rand, som mange liberale hylder.

Selv giver han også gerne sin tydelig mening til kende og er gennem årene blevet en klar stemme i den borgerlige debat.

Han støtter gerne mennesker, som kan og vil gøre en forskel. Han investerer i alt fra fodbold, ishockey og cykelhold til iværksættere. Det gælder også på den gastronomiske scene, hvor han er medejer af den tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium, har brugt 85 mio. kroner på den nyåbende Alchemist i København og står for en renovering af den legendariske københavnercafe Dan Turèll.

Lars Seier Christensen, 56. Ville egentlig være arkæolog, men blev børsmælger i London og senere stifter af Saxo Bank. I dag milliardær og investor bosiddende i Schweiz.