Talent100: Iværksættere

Mød seks iværksættere med talent.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et gladere smil på pengepungen
Et besøg hos tandlægen kan både være en smertefuld oplevelse for tænderne og pengepungen. Tandpinen kan de færreste slippe for, men muligvis kan besøget blive en bedre oplevelse for pengepungen. Det er i idéen bag Anders Rønne Bjergegaards virksomhed Godt Smil – en tandlægeklinik, der vil være 30 procent billigere end konkurrenterne.

Nøglen er stordrift samt en løsning af den danske tandlægemangel ved – ud over at benytte danske tandlæger – at invitere tandlæger fra Tyskland, Østrig, Italien til landet.

Det er kun et år siden, at den første klinik åbnede i Horsens, og i november omsatte klinikken for 1,5 mio. kr. og havde et resultat på 350.000 kr. Godt Smil kan nu også kalde sig en lille kæde, fordi en ny afdeling netop er åbnet i Århus – og næste år er det planen at ramme København.

Idéen til konceptet fik Anders Rønne Bjergegaard, da han læste om danskernes togter mod billigere tandlægeregninger i udlandet.

”Jeg syntes også, det var mærkeligt, at jeg skulle vente flere måneder, når jeg bestilte tid ved tandlægen,” fortæller han.

Anders Rønne Bjergegaard manglede tandlæge-erfaring og stiftede derfor Godt Smil sammen med en tysk tandlæge. Han tilføjede dermed en branche præget af familieejerskab idéer fra den kommercielle verden og driver i dag forretningen sammen med bl.a. sin kæreste Sif Julie Gulmark.

Andre har også set idéen i at kaste penge efter Anders Rønne Bjergegaards idé – blandt andet tidligere administrerende direktør for Løgstør Rør Ole Bøgelund Nielsen.

”Han er en ung fyr, der er god til at beskrive et koncept og virkelig følge det. Det er godt gået. Der har været en del sten på vejen, nogen har været alvorlige, men alligevel holdt han stædigt fast i sin idé,” siger Ole Bøgelund Nielsen.