Kvinder i bestyrelsen mindsker overskuddet

Ifølge en professor i økonomi er overskuddet faldet i de selskaber, der fra 1993 til 2003 har tager kvinder ind i bestyrelsen.

Den australske forsker Renée Adams har i et helt nyt forskningsprojekt påvist effekten af kvinder indtog i amerikanske virksomheders bestyrelser.

Resultaterne viser, at lønsomheden i allerede godt drevne selskaber falder i takt med antallet af kvinder i bestyrelsen, skriver Dagens Næringsliv.

Renée Adams, som er professor i økonomi ved University of Queensland, har gennem flere år forsket i selskaber og ledelse, og dette projekt er baseret på 1939 amerikanske mellemstore og store selskaber.

Der ser dog ud til at kvinder i bestyrelsen har en positiv effekt på selskaber, der er dårligt drevet og har problemer, siger Adams ifølge avisen.

"Jeg kan ikke udelukke, at faktorer, som jeg ikke har taget højde for, spiller ind, men samtidig er tendensen så soleklar, at det er vanskeligdt at overse det," siger Adams, som beklager sine egne resultater.

Den norske professor Øivind Bøhren ved Handelshøjskolen i Bergen kalder Adams "dygtigere end alle os andre til sammen," så han finder rapporten interessant.