»Karriere og job fylder meget, og det kan ikke undgås, at det bliver en del af mig.«

Talenterne har masser af passion for deres arbejde. Karriere og job fylder meget i deres liv og tanker. Derfor er arbejdet også en del af deres identitet.

Talent 100-deltagere mødes hos Bech Bruun. Fra venstre mod højre: Tine Jørgensen, Camilla Søgaard Hudson, Dennis Nørgaard og Kristian Mads Arounsack-Jørgensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Arbejd, arbejd. De får en høj løn. De vil gerne videre i karrieren. Og for dem alle er videre opad. Berlingske Business udpeger på baggrund af indstillinger fra deres arbejdspladser 100 erhvervstalenter, der på den ene eller den anden måde udmærker sig i en ung alder. Og Talenterne i netværket arbejder mange timer.

Camilla Søgaard Hudson. »Karriere og job fylder så relativt meget, at det ikke kan ikke undgås, at det bliver en del af mig og min identitet.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

»Karriere og job fylder meget, og det kan ikke undgås, at det bliver en del af mig. Det er ikke bare noget, jeg bruger 37 timer på, og så går jeg hjem,« fastslår advokat i Bech Bruun Camilla Søgaard Hudson.

»De mange timer, man lægger, præger selvfølgelig,« tilføjer projektchef i Rambøll Kristian Arounsack-Jørgensen.

Kristian Mads Arounsack-Jørgensen. »Nogle gange lærer man mest af sine fejl. det er okay at fejle en gang, men man skal helst ikke gøre det for mange gange. det gælder både det private og i arbejdslivet.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Men er der en grænse for, hvor meget ens karriere må fylde af ens identitet? For hvis man bruger så mange timer et sted, bliver det så ikke helt naturligt en del af en selv?

»Selvfølgelig er der nogle farer, hvis du bliver fyret eller får stress, men det er ikke noget, jeg tænker over,« fortæller Kristian Arounsack-Jørgensen.

»Det kender jeg, men for mig handler det om, hvordan man kan få det i sit arbejdsliv, og hvordan kan man få i sit hverdagsliv. Jeg vil savne at gå på arbejde, men det betyder ikke, at jeg ikke finder drive og energi som privatperson også,« siger Tine Jørgensen, der er formand i Bibliotekarforbundet.

»Jeg tror, der er forskellige identificerings lag. For mig er det mere rollen som advokat, jeg identificerer mig med, og advokat kan jeg være hos mange firmaer. Det fjerner faren ved at blive fyret. Selv om det jo aldrig vil være sjovt, men der vil ikke være nogen, der kan tage rollen fra mig på den måde,« fortæller Camilla Søgaard Hudson.

Tine Jørgensen. »Mange af os er nået rigtigt langt i forhold til den alder, vi har, og hvad er så det næste skridt? Har man toppet?« Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Gode udsigter

Mandag var talentnetværket samlet i Bech Bruun Advokaternes kontorer på Langelinie. I hvad der bedst kan betegnes som et opgraderet folkeskole-klasseværelse, hvor linealerne i bordkanten var pillet af, og stolene opgraderet med en rød, designer-model, havde talentnetværket taget plads i hesteskoen.

»Det er vigtigt at komme her og få nogle indspark på ens personlighed og ikke ens faglighed,« forklarer Dennis Nørgaard, der er head of group controlling i Mærsk.

Dennis Nørgaard. »Jeg vil kede mig selv ihjel, hvis jeg ikke gik på arbejde. Jeg kan ikke sidde stille, hvis jeg ikke får lov til at bruge mine kompetencer.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Det er valgfrit, om man vil blive en del af talentnetværket, når man først er kommet blandt de 100 talenter. Det har omkring 30 valgt at takke ja til. Og fremtiden for talenterne er, som udsigten fra Bech Bruuns lokaler, god.

 

Netværk, netværk

Talenterne tror på, at de nok skal lykkedes med deres projekter hver især, men det giver dem en ballast, at de er en del af netværket, forklarer de.

»Vi er blevet valgt, fordi vi kan noget i vores faglighed - det skaber en samhørighed, og øvelserne, vi laver her, skaber en fortrolighed. Så jeg mener, at jeg kan bruge netværket til mange ting,« siger Dennis Nørgaard.

»Det er ikke fordi, jeg til daglig går og kommer det prædikat på mig selv, at jeg er et talent. Men vi repræsenterer som masse en bredde i, hvordan samfundet også ser ud,« uddyber Tine Jørgensen.

Netværket mødes omkring fem gange om året, og selvom alle sidder med deres visioner og aspirationer, er de ikke blevet hinandens konkurrenter:

»Nej, vi er ikke konkurrenter,« fortæller Tine Jørgensen.

»Nogle er jo, der er en del, der laver det samme. Der er en del advokater,« anfægter Dennis Nørgaard.

»Jeg tror, at de er konkurrenter og kolleger samtidigt,« fastslår Tine Jørgensen. Hun gør det samtidigt klart, at hun ikke ville tøve med at kontakte en fra netværket, hvis hun en dag skulle skifte job.

Hvis du vil høre mere om, hvad det giver talenterne, at de er med i talent-netværket, kan du se dem fortælle det i klippet nedenfor: