»Jeg går efter en bestyrelsespost inden for et år«

Administrerende direktør i forsikringsvirksomheden AIG Tine Antvorskov vil gerne op på at have to til tre bestyrelsesposter inden for tre år. Hun har en slagplan.

Tine Antvorskov er administrerende ?direktør for den danske afdeling af forsikringsvirksomheden AIG. Hun har lagt en slagplan for, hvordan hun skal komme i gang med bestyrelsesarbejde. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen Fold sammen
Læs mere

Ambitionerne og slagplanen er klar. Inden for de næste tre år skal der gerne være to til tre bestyrelsesposter på CVet. Den første bestyrelsespost skal gerne komme inden for det næste år.

»Vejen frem er at dyrke netværk og blive helt spids på, hvor mine kompetencer ligger i forhold til bestyrelsesarbejde.«

Sådan lyder det fra administrerende direktør i AIG i Danmark Tine Antvorskov.

Hun har været i AIG i de seneste 18 år med en karriere, hvor hun konstant har fået mere ansvar. For otte år siden blev hun topchefen her i landet for den amerikanske forsikringskoncern. Globalt er AIG en af de største, men her i landet arbejder selskabet primært med erhvervsskadeforsikring.

Tine Antvorskov har inden for de senere år fået to børn, som nu er blevet to og fire år, og derfor er hun klar til at gå på jagt efter bestyrelsesposter, selv om det koster ekstra tid oven i et krævende job til daglig.

»Jeg er i gang med de indledende øvelser og ser bestyrelsesposter som det næste naturlige skridt. Jeg ser bestyrelsesposter som en stor inspiration og kilde til erfaring. Og så ligger der en motivationsfaktor i at gøre en forskel i en anden kontekst end min daglige,« siger Tine Antvorskov, der udelukkende har erfaring fra finanssektoren, men hun kan sagtens se sig selv på bestyrelsesposter i virksomheder fra andre brancher.

»Jeg synes, at det ville være spændende at få besyrelsesposter i andre brancher også. Spørgsmålet er, hvordan mine kompetencer matcher de behov, virksomhederne har, og hvor jeg kan tilføre værdi,« siger Tine Antvorskov.

Sparring er vigtigt

Professor i strategi og organisation på IMD i Schweiz Bettina Büchel mener, at det er afgørende for kvinderne, at de kortlægger præcist, hvad de kan for at komme ind i bestyrelserne. Samt at de bliver gode til at fortælle deres historie. Det er Tine Antvorskov enig i.

Hendes vej frem er først og fremmest at dyrke netværk. Det er både de netværk, hvor der sidder forskellige bestyrelsesformænd og andre medlemmer af bestyrelser. Herudover arbejder hun på at få så mange kontakter som muligt med dem, som rekrutterer nye medlemmer til bestyrelserne.

»Bestyrelsesformænd og andre bestyrelsesmedlemmer sparrer jeg med. De, som har erfaring med bestyrelsesarbejdet. Hvordan har de grebet det an, og hvordan er de kommet frem? Jeg foretrækker de mere uformelle netværk og søger kontakter med personer, som har en interessant profil og baggrund. Og folk vil meget gerne dele ud af deres viden om, hvordan man kommer videre med bestyrelsesarbejde,« siger Tine Antvorskov, der fremhæver, at den anden del af hendes plan går ud på at se, hvordan netværket kan bruges til at få kortlagt personlige styrker og svagheder.

»Det handler om at tage et kritisk blik udefra og ind på én selv. Og søge input til at navigere på den rigtige måde i forhold til vejen hen mod bestyrelsesposterne. Det kan også dreje sig om, at nogen ud fra deres personlige erfaringer fortæller, hvilken vej der kan være bedst at gå,« siger Tine Antvorskov.

Hun erkender, at det bliver svært at få enderne til at nå sammen med krævende bestyrelsesposter oven i et fuldtidsjob og derudover børn og familie.

»Det at have familie skal håndteres. Hver familie må indrette sig, som det er bedst muligt. Jeg prioriterer min tid benhårdt i forhold til arbejde og børn. Når mine børn er vågne, er jeg der for dem og arbejder så på andre tidspunkter. Min mand tager også et kæmpeslæb med at få tingene til at nå sammen,« siger Tine Antvorskov.