Hun rådgiver om udbud, når der skal bygges en ny metrostrækning

Talent 100: Eva Olesen, 34 år, advokat, VILTOFT

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kategori: Rådgivere

Når der skal etableres en ny metrostrækning, er det offentlige forpligtet til at afholde en konkurrence om opgaven efter de såkaldte EU-udbudsregler.

Det er her, Eva Olesen kommer ind i billedet for at hjælpe arkitekter og bygherrer med at finde løsninger, der både er juridisk og kommercielt holdbare.

Den 34-årige advokat har, siden hun blev uddannet, arbejdet målrettet med entreprise og udbud inden for bygge. og anlægssektoren. Et kompliceret retsområde, hvor det ofte er erfarne advokater, der rådgiver om udbud af de store projekter.

For Eva er det en drivkraft at være involveret i de projekter, der berører vores samfund, og det er tit de store. Så hun har øvet sig, for ifølge hende er der en lige linje mellem talent og flid. Derfor har Eva, efter at hun blev færdiguddannet og advokatfuldmægtig hos VILTOFT, arbejdet med store udbud som metrobyggeriet i København og supersygehuset i Køge.

Peter Fauerholdt Thommesen, partner og advokat i VILTOFT, fortæller, at det er sjældent, at man støder på en ung jurist, der lige fra universitetet er selvkørende inden for dette felt.

»Hun arbejder med et teknisk svært område, men Eva har lige fra begyndelsen kunnet finde praktiske løsninger, som faktisk kan bruges til noget.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.