Her er Obamas hold

På tirsdag aflægger Barack Obama ed som USA’s præsident. Men han har allerede haft mere end travlt med at sammensætte det hold af ministre og ledende embedsfolk, der skal bære USA ud af den værste økonomiske krise 1930’erne. Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her 10 nøglepersoner.

Læs mere
Fold sammen
Shaun Donovan, boligminister
Normalt er posten som minister for Department of Housing and Urban Development, i daglig tale ’HUD’, ikke specielt toneangivende, men den har fået fornyet betydning i lyset af, at den økonomiske krise netop blev skudt i gang af usikre boliglån i USA. Ny mand i spidsen for USA’s boligpolitik er den 42-årige, arkitektuddannede Shaun Donovan, der kommer fra posten som chef for boligudviklingen i New York City.

Her var han pennefører på USA’s hidtil største boligplan for at bygge flere boliger til lav- og mellemindkomst-grupper. Dette arbejde kommer han nu til at videreføre på føderalt niveau, og med Obamas egne ord er opgaven ikke kun at skaffe flere boliger til fattige og mindre bemidlede, men at “afslutte vores bolig-roderi, klatre ud af den finansielle krise og bringe økonomien på et spor, der fører til langsigtet vækst og velstand.”