Dyrt at være udstationeret i København

Det er blevet lidt billigere for udlændinge at bo og arbejde i København, men den danske hovedstad er fortsat verdens syvende dyreste.

Verdens dyreste by at være udstationeret i, Tokyo Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Det viser den årlige opgørelse fra det internationale konsulentfirma Mercer.

Dermed bevarer København sin position fra sidste år, selvom den økonomiske tumult i kølvandet på finanskrisen har rokeret kraftigt rundt på rangeringen af 143 større byer verden over.

Tokyo har således slået Moskva som verdens dyreste by for udstationerede, mens London er faldet ned fra en 10. til en 13. plads. Til gengæld er New York rykket fra nummer 22 til nummer 8.

Krisen ændrer billedet
Generelt er billedet, at de fleste europæiske byer er faldet ned på listen – med København, Zürich og Geneve som undtagelserne – mens USA, Asien og Mellemøsten rykker op ad på listen.

”Som en direkte virkning af den økonomiske nedtur gennem det seneste års tid, har vi oplevet betydelige svingninger i de fleste valutaer verden over. Det har haft en stor indflydelse på dette års rangering. Mange valutaer inklusive euroen og det britiske pund er blevet svækket betydeligt over for en stærk dollar,” siger seniorforsker hos Mercer, Nathalie Constantin-Métral.

Mercer, der blandt andet rådgiver store internationale koncerner om hvordan og hvor meget de skal kompensere deres medarbejdere, når de bliver udstationeret, har sammenlignet prisen på mere end 200 varer og servicer i 143 byer verden over.

New York bruges som basisby for indekset og scorer 100 point. Herefter målet de øvrige byer i forhold til New York.

Fem kr. dyrere end New York
Selvom København bevarer sin syvende plads, er de relative udgifter til at udstationere en medarbejder i den danske hovedstad rent faktisk faldet siden 2008.

Sidste år måtte udstationerede medarbejdere ryste op med 17 kroner mere i København end i New York. I år er det kun fem kroner dyrere.

Tokyo er knap 44 kroner dyrere at bo og arbejde i, end New York.

 
Fik du læst:

Her er verdens 10 bedste VIP-lounges

Her er verdens dyreste huse

Økonomisk katastrofe trods gastronomisk succes