Aaby Rejser konkurs

Aaby Rejser i Løkken er gået konkurs. Ingen gæster er strandede i udlandet, men flere mister allerede købte rejser.

Det lille rejseselskab Aaby Rejser - også kaldet Denmark Experience ApS - i Løkken er gået konkurs. Selskabet har selv indgivet konkursbegæring til skifteretten i Hjørring. Det oplyser Rejsegarantifonden.

Der er ingen strandede gæster i det store udland - men Aaby rejser har oplyst til fonden, at der er solgt pakkerejser til ca. 30 rejsekunder, som skulle have været ud at rejse i resten af 2009. De kommer til at miste deres rejser - men rejsegarantifonden oplyser, at der udbetales erstatning til kunder, der har købt et rejsearrangement. Har man kun købt en flybillet, en busbillet eller kun indkvartering, kan fonden ikke udbetale erstatning. Og det samme gælder de kunder, der har købt endagsture med bus og en turistmæssig ydelse som rundvisning, museum og lignende, med mindre turen har kostet over 1000 kroner pr. person.

Fonden forventer ikke at lide tab på konkursen, fordi den havde krævet en ekstraordinært forhøjet garanti af Aaby Rejser. Allerede i starten af 2008 vurderede Rejsegarantifonden, at selskabets økonomiske fundament var utilstrækkeligt, og det var på denne baggrund, at fonden krævede garantien forhøjet.

/ritzau/