Venedigs borgmester udlover dusør i jagten på »idioter«, der surfede i kanalen

Venedigs borgmester jagter to personer, der »gør nar af byen« ved at surfe igennem kanalen.

Venedigs borgmester mener, at to personer, der blev filmet surfe igennem Venedigs største kanal, gør nar af byen. (arkiv) Fold sammen
Læs mere
Foto: Daniel Kalker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venedigs borgmester, Luigi Brugnaro, jagter to »anmassende idioter«, der blev filmet surfe igennem Venedigs største kanal, Grand Canal, i høj fart.

Det skriver han på Twitter og deler en video af episoden.

I opslaget tilbyder han en middag til dem, der får øje på dem, ligesom han kalder dem »anmassende idioter«.

»Her er to anmassende idioter, der gør nar af byen … Jeg beder alle om hjælp til at identificere dem for at straffe dem, selvom vores våben er sløve … borgmestre skal have flere beføjelser, når det gælder offentlig sikkerhed. Til dem, der finder dem, tilbyder jeg en middag!«

Det var ikke på traditionelle surfboards, de to susede igennem kanalen. Der var derimod tale om »foil surfing«. En forholdsvis ny disciplin.

Ifølge The Guardian har myndighederne i Venedig forsøgt at slå hårdt ned på dårlig opførsel med vagter, der patruljerer gaderne om sommeren og giver bøder til folk, der bader i kanalen, går topløse rundt, fodrer duer eller smider affald.

Det mærkede en 33-årig skotsk turist sidste uge, da han blev taget i at bade i en af kanalerne – og det skal, ifølge borgmesteren, koste ti dages fængsel.

I 2020 fik en fransk turist en bøde på 150 euro, for at have padlet på et paddleboard langs Grand Canal, ligesom to tyske kvinder skulle betale 250 euro hver for at solbade i bikini ved den centrale San Stae kirke i Venedig, skriver The Guardian.