Tre svenskere forsvundet i Tanzania

Det svenske politi har modtaget en anmeldelse om, at tre personer, som har opholdt sig i Tanzania, er forsvundet. Det svenske udenrigsministerium er ved at undersøge sagen.

SVERIGE: Tre svenskere er forsvundet i Tanzania, og det svenske politi kvalificerer ifølge avisen Expressen sagen som en potentiel kidnapning.

Det er uklart, hvor længe de tre personer har været savnet.

Det svenske udenrigsministeriums pressetjeneste siger til Expressen, at man er ved at undersøge sagen.

»Vi har modtaget oplysningerne om, at det er forsvundet, i løbet af aftenen, og nu forsøger vi, at finde ud af så meget som muligt om sagen,« siger Anna Ekberg fra pressetjenesten.

Udenrigsministeriet kan ikke komme med mange detaljer, dels fordi der ikke er oplysninger om, hvem de tre personer er, og dels af sikkerhedsmæssige årsager.

Den svenske ambassadør i Tanzania, Lennart Hjelmåker, er orienteret om de tre personers forsvinden, men vil ifølge Expressen heller ikke udtale sig om sagen og henviser i stedet til udenrigsministeriet.

Hvis en forbrydelse, som er sket i udlandet, anmeldes til politiet i Sverige, bliver det et nationalt anliggende.

»Jeg ved ikke noget om den her sag. Men generelt kommenterer vi ikke på potentielle kidnapningssager,« siger Frederik Wallen, presseansvarlig ved Politimyndigheden i Sverige, til Expressen.