Thailandske drenge er tynde men sunde efter redning

De 12 drenge og deres træner, der tirsdag blev reddet fra grotte i Thailand, har det godt, men har tabt sig.

De første billeder fra en video af redningsaktionen er offentliggjort. Her ses thailandske specialstyrker, der er ved at bære en af drengene ud af grotten på en båre. Social Media/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner har tabt meget vægt, men er alle i god tilstand.

Det fortæller chef for det thailandske sundhedsministerium Thongchai Lertwilairattanapong på en pressekonference onsdag. Der sker, samtidigt med at de første billeder af drengene bliver offentliggjort.

»Vores vurdering er, at de er ved godt helbred og ikke er stressede. Der er blevet taget godt hånd om børnene i grotten. De fleste af dem har tabt omkring to kilo,« siger Thongchai Lertwilairattanapong ifølge Reuters.

Forældrene til de første drenge, der blevet reddet ud af grotten, har kunnet besøge dem på hospitalet. Her bliver børnene behandlet. En har en lungeinfektion, og alle har fået vaccinationer mod rabies og stivkrampe.

De 12 drenge og deres træner forsvandt ind i en stor grotte den 23. juni i det nordlige Thailand. Regnmasser og stigende vandstand tvang dem længere og længere ind i grotten.

Først ni dage senere blev de fundet af dykkere, der søgte efter dem. Og først tirsdag blev de sidste drenge reddet ud efter en enorm redningsaktion med bidrag fra hele verden.

På konferencen blev der vist videoer både af drengene på hospitalet og fra den komplicerede redningsaktion. I aktionen måtte drengene, fastspændt på bårer, hjælpes ud en efter en gennem kilometerlange farlige og delvist oversvømmede tunneller.

»Nogle sov, andre vrikkede med fingrene, som om de var groggy. Men de trak vejret,« siger chefen for aktionen Chaiyananta Peeranarong ifølge nyhedsbureauet AFP om redningen.

Redningsaktionen er blevet fulgt verden over, og drengene har allerede opnået kultstatus. Det samme har træneren, den 25-årige Ekapol Chanthawong.

Gennem det hele nægtede den tidligere munk at spise noget af den mad, gruppen havde med i grotten. Han brugte samtidig meditation til at holde børnene ved godt mod.

/ritzau/