Syv dages sorg efter togulykke

Spansk region indleder sørgeperiode, mens lokomotivføreren angiveligt indrømmer at have kørt alt for stærkt. Foreløbigt meldes der om 77 dræbte og omkring 140 kvæstede.

Pårørende til ofrene for togulykke foran den bygning i Santiago de Compostela, hvor Spansk Røde Kors tilbyder psykologhjæl efter den værste togulykke i Spanien i over 40 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: CESAR MANSO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPANIEN: Hele det officielle Spanien har øjnene rettet mod togulykken i regionen Galicien i den nordvestlige del af landet.

Torsdag morgen ankom premierminister Mariano Rajoy til ulykkesstedet, hvor et højhastighedstog onsdag aften kørte af sporet, hvilket resulterede i mindst 77 dræbte passagerer og op mod 140 sårede. Den spanske konge, Juan Carlos, og hans søn, kronprins Felipe, har aflyst alle officielle aktiviteter, og nu er der fastlagt en syvdages sørgeperiode i Galicien for ofrene.

Ulykken skete med 218 passagerer og fire ansatte om bord, da toget var på vej ind mod byen Santiago de Compostela.

Den spanske avis El País skriver, at lokomotivføreren indrømmer at have kørt alt for stærk igennem det sving, hvor ulykken skete. Ifølge avisen afslører radiokommunikationen, at toget skød frem med en hastighed på op mod 200 kilometer i timen, selvom hastighedsbegrænsningen lå på kun 80.

»Jeg håber, der ikke er nogen døde, for det hviler på min samvittighed,« skal lokomotivføreren have sagt.

Togets hastighed er endnu ikke bekræftet, og andre kilder siger til El País, at den høje hastighed ikke i sig selv vil være nok til at afspore toget.

Det spanske hurtigtog er af en type, som kan nå en maksimal hastighed på 250 kilometer i timen.

Trods lokomotivførerens indrømmelser arbejder den spanske undersøgelseskommission stadig med teorien om, at der er tale om en ulykke. Myndighederne betegner ulykken som den værste i Spanien i 40 år.