Skyderi i Las Vegas: »Ensom ulv« spredte død og ødelæggelse fra 32. etage

Gerningsmanden handlede alene og rejste sammen med en asiatisk kvinde.

NBC News har netop oplyst, at der er tale om en 64-årig mand med navnet Stephan Paddock. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID BECKER

Han stammer fra lokalområdet og er 64 år.

Det ser ud til, at han handlede på egen hånd, men det ser også ud til, at han har tilbragt tid sammen med en asiatisk kvinde. Og vi ved ingenting om hans religion, eller hvorfor han gjorde det.

Det er de sparsomme oplysninger, der indtil nu foreligger om den gerningsmand, der natten til i dag amerikansk tid dræbte og sårede et stort antal mennesker under en koncert i Las Vegas ved at affyre talrige skudsalver fra sit hotelværelse på 32. etage på Mandalay Bay Hotel.

Gerningsmanden skød angiveligt efterfølgende sig selv på hotellet og blev fundet død.

NBC News har netop oplyst, at der er tale om en 64-årig mand med navnet Stephan Paddock fra byen Mesquite ca. 120 km nordøst for Las Vegas, hvor han boede i en ældrebolig og ikke tidligere havde været i kontakt med politiet, oplyser Los Angeles Times.

På adressen fandt det lokale politi flere rifler.

»Her og nu tror vi, at det er en solo-handling, et angreb begået af en »ensom« ulv. Vi er således ret sikre på, at der ikke længere er nogen trussel,« sagde sherif Joe Lombardo fra The Las Vegas Metropolitan Police tidligere på morgenen ifølge Los Angeles Times.

Sheriffen tilføjede også, at man på nuværende tidspunkt ikke havde nogen oplysninger om hans »religiøse overbevisning«, ligesom der heller ikke er kommet noget frem om, hvad der kunne have været hans motiv.

Til gengæld ser han ud til at have været i selskab med en asiatisk kvinde. Politiet eftersøgte således på et tidspunkt en Marilou Danley, som havde relationer til gerningsmanden. Hun blev senere lokaliseret og viste sig at have adresse samme sted som gerningsmanden.