Politi anholder seks for planlagt angreb i London

Seks personer blev anholdt, da politi stormede lejlighed i det nordlige London med gas.

Arkivfoto. Britisk antiterrorpoliti oplyser, at seks personer er anholdt for et planlagt angreb i London. Kvinde er hårdt såret af skud efter aktion, skriver Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIKLAS HALLE'N

Britisk antiterrorpoliti oplyser, at seks personer er anholdt, mistænkt for et planlagt angreb i London. En kvinde blev hårdt såret af skud ved politiets operation.

Neil Basu, som er koordinator hos antiterrorkorpset, siger, at politiet anvendte gas, da man stormede en lejlighed i det nordlige London.

Til et spørgsmål, om hvorvidt operationen forhindrede et planlagt angreb svarer han »ja«.

Kvinden, der er i 20'erne, er blandt de mistænkte i operationen og forbliver i politiets varetægt på et hospital i den britiske hovedstad.

Samtidig oplyser politiet, at en mand, som er anholdt for at være bevæbnet med knive nær premierminister Theresa Mays kontor i Westminster, også er varetægtsfængslet.

Anholdelsen omtales som en »separat episode«.

Mobiloptagelser fra anholdelserne viser ifølge flere britiske medier tungt bevæbnet antiterrorpoliti nærme sig et rækkehus i Willesden.

Lokale beboere fortæller til avisen The Mirror, at de kunne høre flere skud blive affyret under operationen, der skete omkring klokken 19 torsdag aften.

En dreng på 16 år, en mand på 20 år og en kvinde på 20 år blev anholdt på adressen i Willesden efter skyderiet, mens en 43-årig kvinde blev anholdt i Kent.

»Adressen og personerne forbundet med operationen har været under observation af antiterrorbetjente som del af en større operation,« udtalte en talsmand for politiet i en tidligere erklæring ifølge The Mirror.

Den 27-årige mand er i forvejen kendt af britisk antiterrorpoliti og af efterretningstjenesten MI5, oplyser en sikkerhedskilde til nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne i London er i forhøjet beredskab efter et angreb i London i sidste måned.

Her pløjede en mand en bil ind i en gruppe fodgængere på Westminster-broen og dræbte fire mennesker, inden han løb mod parlamentet og stak en betjent ihjel.

Opdateres...